Ανακαινίζεται και ανοίγει πάλι το “Σινε Καλιφόρνια” στην Αγία Σοφία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο ιστορικός κινηματογράφος Καλιφόρνια θα ανακατασκευαστεί, θα ανακαινιστεί και θα ξαναγίνει λειτουργικός και χρήσιμος για τους πολίτες της περιοχής και όλο τον Πειραιά.

Αυτό τόνισε, αποκλειστικά, στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης.

Όπως είπε, χθες έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο με την συμμετοχή του δημάρχου Πειραιά, του ιδίου, του αντιδημάρχου του δήμου Δελφών και εκπροσώπου από τον δήμο Γαλαξιδίου, προκειμένου να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση ώστε να μπορεί ο δήμος του Πειραιά να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου και να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς.

Το ακίνητο που χτίστηκε το 1936 είναι κληροδότημα και ανήκει στο δήμο Γαλαξιδίου. Με τον Καλλικράτη όμως ο δήμος Γαλαξιδίου και φυσικό το ακίνητο περιήλθαν στον δήμο Δελφών, ο οποίος έχει πλέον την ευθύνη του. Η εξεύρεση λύσης, λοιπόν, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο των Δελφών.

Σύμφωνα με τον κ. Καρύδη, ο δήμος Πειραιά θα προσπαθήσει να βάλει σε κάποιο πρόγραμμα, όπως το Αντώνης Τρίτσης, την αξιοποίηση του κτιρίου ώστε να μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να το «ζωντανέψει» και να το αποδώσει στον Πειραϊκό λαό.

Ενίσχυση σε μικρές επιχειρήσεις

Ο κ. Καρύδης, μίλησε ακόμα για το Κέντρο Στήριξης και  Επιχειρηματικότητας του δήμου Πειραιά, το οποίο στοχεύει στο να εφοδιάσει τον κάθε επιχειρηματία της πόλης -που θέλει να αναπτύξει την επιχείρησή του- με τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μπορεί να διεκδικεί την είσοδό του σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, πολλοί πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ, χάνονται γιατί πολύ απλά δεν τα ζητάμε. Οι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη των προγραμμάτων αυτών και πολύ περισσότερο δεν ξέρουν την διαδικασία για να ενταχθούν.

Αυτόν ακριβώς το ρόλο έχει το Κέντρο Στήριξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου, αφού ο κάθε επαγγελματίας της πόλης θα μπορεί να απευθύνεται σε αυτό, να ενημερώνεται για τα προγράμματα που υπάρχουν και το κυριότερο να βοηθείται ώστε να φτιάξει έναν πλήρη φάκελο για να έχει ελπίδες έγκρισης. Αυτά για να τα κάνει με κάποιο ιδιωτικό γραφείο θα χρειαστεί χρόνο και χρήμα. Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας όμως, του τα διασφαλίζει όλα εντελώς δωρεάν και μάλιστα στον υψηλότερο βαθμό κατάρτισης και ετοιμότητας του φακέλου.

Άμεσα, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του Πειραιά, μπορούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα που υλοποιεί αυτή την στιγμή η Περιφέρεια Αττικής, με το οποίο η κάθε επιχείρηση δύναται να επιδοτηθεί με το ποσόν των 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, ανάλογα με τον τζίρο της, για να τα χρησιμοποιήσει ως κεφάλαιο κίνησης.

Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, είτε τηλεφωνικά στο 210-7200169, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] ή ακόμα και με φυσική παρουσία, στη διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου.

Το Κέντρο Στήριξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου, θα τους ετοιμάσει τον φάκελο χωρίς καμία επιβάρυνση και θα τους κατευθύνει που θα τον καταθέσουν για να τύχουν της επιδότησης.

Κυκλική Οικονομία

Σήμερα το μεσημέρι, όπως είπε ο κ. Καρύδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο κτίριο της πρώην ΣΚΙΠ όπου στεγάζονται ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, προκειμένου να συζητήσει με τους καθηγητές και τους συναρμόδιους φορείς, για την ίδρυση ενός εργαστηρίου κυκλικής οικονομίας. Δηλαδή, την κατασκευή ενός χώρου με τον απαραίτητο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία ώστε να επαναχρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά , όπως υφάσματα, ελαστικά κα. για την παραγωγή νέων προϊόντων.

Στόχος, όπως είπε, είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, με τα σχολεία, την ΔΕΗ και τους φορείς που σχετίζονται, ώστε το εργαστήριο αυτό να ξεκινήσει την λειτουργία του πριν την άνοιξη.