ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η «έκρηξη» κρουσμάτων φέρνει σκέψεις για ακόμη αυστηρότερα μέτρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε επιφυλακή βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα για τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, με το ενδεχόμενο νέων αυστηρότερων μέτρων πριν από το Δεκαπενταύγουστο να παραμένει ανοιχτό μετά από την αύξηση των κρουσμάτων.

Οδηγός για τις επόμενες κινήσεις των υγειονομικών Αρχών φαίνεται πως είναι το «μοντέλο του Πόρου», καθώς ο δείκτης R στην Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω από το ένα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα είναι απαραίτητα και πρέπει να ακολουθούνται ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα μέσα στην εβδομάδα.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη δήλωσε σήμερα στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει».

«Δεν είναι δύσκολο να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό» τόνισε η ίδια, και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί, οι οποίοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση».

Υπογράμμισε δε πως αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι «και να σωθούμε».

Μάλιστα, η ίδια υπογράμμισε πως με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα οι νέοι μπορούν και να διασκεδάσουν και να πάνε τις διακοπές τους.