ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς λειτουργεί η κάψουλα αρνητικής πίεσης που σώζει ζωές;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ασφάλεια μεταφέρονται τα πιθανά κρούσματα covid-19 από τα νησιά στην Αθήνα.

Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου φιλοξενείται η βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, ο Δημήτρης Πύρρος, διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, εξήγησε τον τρόπο μεταφοράς των πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού, από τη νησιωτική Ελλάδα, στην πρωτεύουσα.

Δείτε περισσότερα στο παραπάνω βίντεο

Ο κ. Πύρρος, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε παραστατικά, τον τρόπο που μεταφέρονται με ασφάλεια οι ασθενείς.

«Η κάψουλα αρνητικής πίεσης, ανοίγει με φερμουάρ και μπορούμε να βάλουμε τον ασθενή μέσα. Μόλις κλείσει η κάψουλα, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία δημιουργίας αρνητικής πίεσης», ανέφερε.

«Έχουμε πρόσβαση στον ασθενή χρησιμοποιώντας ειδικά γάντια που είναι ενσωματωμένα στην κάψουλα. Η κάψουλα έχει αυτονομία αρκετών ωρών, περίπου 10 ωρών και μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε νησιωτικό προορισμό και να μεταφέρουμε τον ασθενή», προσέθεσε.

«Αυτή την στιγμή έχουμε τρεις κάψουλες σε λειτουργία. Την Παρασκευή ήρθαν δύο επιπλέον κι αναμένουμε άλλες πέντε. Συνολικά δηλαδή 10 στο σύνολο.

Η μία είναι στη Σύρο για να καλύψουμε τα κυκλαδωνήσια και θα υπάρξει και μία στη Ρόδο. Έχουμε μεταφέρει 11-12 πιθανά κρούσματα, κι άλλων λοιμωδών νοσημάτων», κατέληξε ο κ. Πύρρος.