Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής: “Οι 113 θάνατοι στην Ελλάδα, δεν είναι όλοι από τον κορωνοϊό”!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ερμηνεία του για τους «αριθμούς» του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρέθεσε ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο, το γεγονός ότι σε 53.000 τεστ, εντοπίστηκαν 2.235 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, «στα δέκα εκατομμύρια πληθυσμού, σε τάξη μεγέθους, θα είναι 400.000 τα κρούσματα του κορωνοϊού».

Παράλληλα, ο κ. Λιόλιος αναφέρθηκε και στους θανάτους από την πανδημία.

«Στην Ελλάδα λέγεται ότι υπάρχουν 113 θάνατοι από τον Covid-19. Όμως δεν είναι όλοι οι θάνατοι από τον ιο.  Η ερμηνεία των επίσημων στατιστικών δεν είναι ορθή. Γιατί εάν ίσχυε, θα έπρεπε να έχουμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκρούς καθημερινά» υποστήριξε.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Λιόλιος είχε αναφέρει στο focus fm: "Όσοι αναφέρονται ως νεκροί από τον κοροναϊό είναι άτομα που πέθαναν (έστω στις μονάδες εντατικής θεραπείας) έχοντας και τον κοροναϊό η πέθαναν μόνο από τον κοροναϊό και όσα προβλήματα αυτός αποκλειστικά προκάλεσε; Διότι σήμερα σίγουρα υπάρχουν πολλές χιλιάδες Ελλήνων που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Πόσο επιδείνωσε την κατάσταση των ασθενών ο κοροναϊός (αν πράγματι τον είχαν;) Μήπως στους νεκρούς που αναφέρονται (διεθνώς αν θέλετε) συμπεριλαμβάνεται κάθε νεκρός που κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του έτυχε να βρεθεί θετικός ανεξάρτητα αν πέθανε εξ’ αιτίας του κοροναϊού; Πόσοι είναι επιτέλους οι νεκροί που οφείλονται μόνο στον κοροναϊό και σε καμία άλλη πάθηση; Διότι αν είναι έτσι, επειδή σίγουρα έχουμε δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες μολυσμένους (πολύ πιθανό, ίσως να μην το κατάλαβαν/καταλάβουν καν) στην Ελλάδα αν έχουμε τελικά μερικές χιλιάδες νεκρούς που ίσως είχαν άλλα προβλήματα υγείας, μήπως είναι η αναμενόμενη ετήσια στατιστική (έστω με κάποια έξαρση αυτή τη φορά);"