23χρονη ΕΛΛΗΝΙΔΑ στο τροχαίο του λεωφορείου με τους φοιτητές στην Ισπανία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τουλάχιστον 13 φοιτήτριες σκοτώθηκαν στην Ισπανία σε δυστύχημα με το λεωφορείο που επέβαιναν, το οποίο κατευθυνόταν από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη. Ακόμη, δεκάδες φοιτητές τραυματίστηκαν στο φοβερό τροχαίο, του οποίου οι επιβάτες ήταν, ηλικίας 20 έως 32 ετών, από 20 διαφορετικές χώρες.

Συγκεκριμένα, 34 τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία και νοσηλεύονται, αφού το πούλμαν συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο όχημα. Έξι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο διευθυντής του περιφερειακού υπουργείου Υγείας της Καταλονίας, Τονί Κομίν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheNewspaper.gr ,μέσα στο λεωφορείο ήταν και μία 23χρονη Βολιώτισσα, η Ε.Κ, φοιτήτρια σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, η κοπέλα έχει τραυματιστεί σοβαρά κι έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο. Το magnesianews.gr, μεταδίδει ότι η νεαρή είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, σύμφωνα με τον ομόλογό του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών, Χόρδι Χανέ.

Οι 13 νεκροί είναι όλες γυναίκες, ανακοίνωσε ο ίδιος. Τα στοιχεία εννέα εξ αυτών ταυτοποιήθηκαν, πρόσθεσε ο Χανέ, ενώ αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα ή τις εθνικότητές τους.

«Δεν θα δημοσιεύσουμε κανέναν κατάλογο που δεν έχει απόλυτα διασταυρωθεί» τόνισε ο αξιωματούχος.

Oι αρχές διευκρίνισαν ότι ήρθαν σε επαφή με τα προξενεία της Γερμανίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Ιαπωνίας, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Παλαιστίνης, του Περού, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ουκρανίας.

Πηγή: star.gr