ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτή είναι η τελευταία χώρα που θα χτυπήσει ο ιός -Δείτε το λόγο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι το σημείο του πλανήτη που έχει πάρε τα σκληρότερα μέτρα αν και είναι από τα πλέον απομονωμένα.

Ο κορονοϊός σαρώνει τον πλανήτη, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ιράν και η Κίνα είναι οι χώρες που ζουν την πανδημία περισσότερο από τις άλλες, ενώ η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο βλέπουν τα κρούσματά τους μέρα με την μέρα να αυξάνονται.

Μοιραία, ξεκινάει η συζήτηση για το ποια είναι η χώρα που δεν θα έρθει σε επαφή με τον covid-19 αλλά και τον τρόπο που θα καταφέρει αυτό που μοιάζει μέχρι στιγμής αδύνατο.

Αυτή η χώρα υπάρχει και βρέθηκε από το BBC!

Πρόκειται για το μακρινό και εξωτικό Ναουρού!

Το Ναουρού παράλληλα είναι ένα από τα λιγότερο επισκέψιμα μέρη στον πλανήτη. Ταξιδιωτικά πρακτορεία αναφέρουν πως μόλις 160 τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Στις 2 Μαρτίου στο νησί απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις τουριστών από την Κίνα, την Νότια Κορέα και την Ιταλία. Πέντε ημέρες αργότερα το Ιράν προστέθηκε στον κατάλογο.

Και οι άνθρωποι όμως που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης έχουν τεθεί σε καραντίνα για διάστημα δύο εβδομάδων. Η πολιτική, σχολιάζει ο δήμαρχος Λιονέλ Εντζιμέα, λέγεται «σύλληψη και περιορισμός».

To Nαουρού βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και απέχει σχεδόν 320 χιλιόμετρα από οποιαδήποτε άλλη στεριά. Είναι το δεύτερο μικρότερο κράτος στην γη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 10.000 κατοίκους.