ΣΟΚΑΡΕΙ o καιρός – ΔΕΙΤΕ τι θα γίνει αύριο ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απογοήτευση προκάλεσε στους εκδρομείς του τριημέρου ο καιρός ο οποίος θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά αρχές της Άνοιξης.

Από το βράδυ της Παρασκευής άρχισαν να εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα στα βόρεια και δυτικά, με το βαρομετρικό να καλύπτει σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της της χώρας.

Το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες σημειώνονταν σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα ήταν κατά τόπους έντονα. Ίδιο σκηνικό και σήμερα Κυριακή, όπου ο καιρός δεν άφησε τους καρναβαλιστές να χαρούν όσο θα ήθελαν την τελευταία ημέρα της αποκριάς.

Από το πρωί έβρεχε σε Θεσσαλία και Στερεά. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα έριξε και χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Καθαρά Δευτέρα ενώ θα σημειωθεί και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχοπτώσεις θα είναι και πάλι έντονες με ελαφρώς όμως πιο βελτιωμένο καιρό στη βόρεια και δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση καθώς σταδιακά θα επικρατήσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ χιόνια θα πέσουν στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

 

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη όπου θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν τα φαινόμενα.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (14/03/2016) λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένησης των φαινομένων. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Τρίτη (15/03/2016) και την Τέταρτη (16/03/2016) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή