Euroleague: ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ επί της Χίμκι με 89-77

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παλικαρίσια νίκη, που τον ξαναβάζει για τα καλά στο... κόλπο της πρόκρισης στα play offs της Euroleague, πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Χίμκι στο ΣΕΦ με 89-77.

Μετά από 3 σερί ήττες στο Top 16 κι ενώ βρέθηκε ακόμη και στο -12 στο δεύτερο 10λεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε με μεγάλα ψυχικά αποθέματα στο τρίτο να επιστρέψει από το -10, να περάσει μπροστά με 62-60 και να φτάσει στην τεράστια νίκη, που ήταν η 3η σε 6 παιχνίδια, ενώ για τους Ρώσους η δεύτερη.

Κλειδί στην εξέλιξη του ματς και στη μεγάλη επιστροφή των Πειραιωτών ήταν η εξαιρετική τους άμυνα στο 3ο 10λεπτο, χάρις στην οποία έκαναν επι μέρους σκορ 18-4 και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης.

Από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα πήρε... κεφάλι στο σκορ και με τους Ρώσους να τα έχουν χαμένα στο παρκέ σιγά-σιγά άρχισε να χτίζει και διαφορά, η οποία έφτασε στους 14 (84-70) περίπου 2 λεπτά πριν το φινάλε και το ματς είχε τελειώσει.

Κορυφαίος μακράν των νικητών ήταν ο Πρίντεζης με 30 πόντους (10 ριμπάουντ), ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Ντάνιελ Χάκετ με 14 κι ενώ ο Αμερικανός ήταν αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή. Επίσης 14 σημείωσε και ο Βασίλης Σπανούλης.