

Επίθεση σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και να τραυματισθούν περίπου 60. Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Guardian ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν το κτίριο.
Charsadda Update:clearance of university block by block continues by Army troops.No firing being heard
— AsimBajwa (@AsimBajwaISPR) January 20, 2016
Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε πως η αστυνομία πιστεύει ότι οι περισσότεροι φοιτητές έχουν διασωθεί, όμως ενδεχομένως ένοπλοι παραμένουν μέσα στο πανεπιστήμιο.
Update:Snipers killed 2 more terrorists on roof top,total Terrorist killed so far 4.All buildings&roof top taken over by Army.op continues-3
— AsimBajwa (@AsimBajwaISPR) January 20, 2016
Νωρίτερα, δύο εκρήξεις είχαν ακουσθεί μέσα στο πανεπιστήμιο της Bacha Khan στην επαρχία Charsada όπου άγνωστος αριθμός ενόπλων είχαν εισβάλλει.
Τέσσερις από τους ενόπλους που εισέβαλαν σε πανεπιστημιούπολη στο βορειοδυτικό Πακιστάν σκοτώθηκαν, δήλωσε η αστυνομία, όμως άλλοι επιτιθέμενοι βρίσκονται στον δεύτερο και τρίτο όροφο των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης και οι πυροβολισμοί συνεχίζονται.
Αστυνομικός δήλωσε σε δημοσιογράφο της βρετανικής Guadian, ότι οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύτηκαν την πυκνή ομίχλη που περιέβαλε το πανεπιστήμιο για να εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη μέσω παρακείμενου αγροκτήματος.
Chemistry lecturer Syed Hamid Hussain died fighting against militants #BachaKhanUniversity https://t.co/6R7uLcXplW pic.twitter.com/mLXiDX1ohg
— The Express Tribune (@etribune) January 20, 2016
Σύμφωνα με τον ίδιο αστυνομικό, φεστιβάλ ποίησης των Παστούν με περίπου 600 καλεσμενους βρισκόταν σε εξέλιξη τη στιγμή της επίθεσης εντός του Πανεπιστήμιου, παρουσία πολλών ποιητών και συγγραφέων. Στο πανεπιστήμιο φοιτούν περισσότεροι από 3.000 φοιτητές.
Σημειώνεται ότι η ασφάλεια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πακιστάν ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένη μετά την επίθεση του Δεκεμβρίου το 2014 σε δημόσιο στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ, που άφησε περισσότερους από 130 μαθητές νεκρούς.
