Συνεργασία Αποφοίτων Ιωνιδείου με Πανεπιστήμιο Αθηνών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεργασία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οργάνωση του Σεμιναρίου «Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

O Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στο πλαίσιο της υποστήριξης Δράσεων Δια Βίου Μάθησης στην πόλη του Πειραιά, θα φιλοξενήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων (Πραξιτέλους 236 Πειραιάς), το αυτοχρηματοδοτούμενο επιμορφωτικό σεμινάριο «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), (Θ’ κύκλος με Κ.Ε. 11503, διάρκειας 20 ωρών).

Η συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το αρχαιότερο ίδρυμα της χώρας αποτελεί τιμή για το Σύνδεσμο και την Ιωνίδειο και θα αποτελέσει την πρώτη πιλοτική συνεργασία του Συνδέσμου μας στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου έργου «Ιωνίδειο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης».

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην περιοχή του Πειραιά, σε εφαρμογή της απόφασης των υπευθύνων του προγράμματος να υλοποιηθεί σε περιοχές εκτός του Κέντρου της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς που θα προσφέρουν τις απαραίτητες υποδομές.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα», έχει ως σκοπό να συμβάλλει εποικοδομητικά στις ανάγκες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σχετικά με την επερχόμενη αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου στα Ελληνικά σχολεία με τη μέθοδο της αυτοαξιολόγησης, για το σχολικό έτος 2013 - 2014.

Η οργάνωση του σεμιναρίου, οι διαδικασίες εγγραφής, ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, οι διαδικασίες πιστοποίησης πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Σύνδεσμος παρέχει τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό καθώς και την διοικητική υποστήριξη τις ημέρες πραγματοποίησης του σεμιναρίου, ενώ δεν εμπλέκεται στο οικονομικό μέρος δηλαδή στο θέμα καταβολής των διδάκτρων τα οποία καταβάλλονται σε λογαριασμό του Πανεπιστημίου, ενώ παρέχονται αποδείξεις στους συμμετέχοντες για κάθε νόμιμη χρήση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Έναρξη Μαθημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 18/11/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το πρόγραμμα η οποία είναι: https://sites.google.com/site/axiologisipoiotitas/schl3-peiraias

Σε ανταπόδοση της προσφοράς των αποφοίτων της Ιωνιδείου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συνδράμει στην οργάνωση ειδικής εκδήλωσης –ημερίδας για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση , που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης τα μέλη των Αποφοίτων της Ιωνιδείου και οι καθηγητές των Προτύπων –Πειραματικών Σχολείων της Ιωνιδείου (Γυμνασίου – Λυκείου) θα έχουν έκπτωση 20% στο κόστος του προγράμματος.

Eκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου των αποφοίτων της Ιωνιδείου,ο πρόεδρος,κ Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης και ο Γ.Γραμματέας,κ Παναγιώτης Καλαβρός ευχαρίστησαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος Καθ. Αστέριο Δουκουδάκη, Αντιπρύτανη ΕΚΠΑ για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία συνεργασίας.