Εορτή Αγίου Νεκταρίου: Αποστολή στην Αίγινα-«Βούλιαξε»το νησί από τους πιστούς!!! (φωτο + vid.)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πιστοί από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας αλλά και ξένοι τουρίστες έφθασαν σήμερα νωρίς το πρωί στο νησί της Αίγινας για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Νεκταρίου και να προσκυνήσουν την Ιερή Κάρα και το Τίμιο Εικόνισμά του. Το να περιγράψει κανείς με λόγια το πόσοι πιστοί κατέφθασαν στον Ιερό Ναό θα είναι μάλλον περιττό καθώς οι αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε η Piraeus Press θα σας κάνουν αμέσως να αντιληφθείτε ότι το νησί «βούλιαξε» από πιστούς.

Της Έλενας Βενιζέλου


Η Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς ενώ η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πραγματοποιήθηκε με πνεύμα κατάνυξης  λίγο μετά τις 11.00, ακολουθώντας τη διαδρομή από τον Ιερό Ναό έως την Ιερά Μητρόπολη Αιγίνης. ..




Ο Άγιος Νεκτάριος, ο σύγχρονος Άγιος της ορθοδοξίας


Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης είναι ένας σύγχρονος Άγιος και μάλιστα ο τελευταίος που αναγνωρίστηκε ως Άγιος από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1846 στη Σηλυβρία της Θράκης ενώ απεβίωσε στις 9 Νοεμβρίου του 1920 στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών. Το δωμάτιο όπου είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο έχει μετατραπεί σήμερα σε μικρό ναό.

Ο Άγιος Νεκτάριος δεν ανακηρύχθηκε Άγιος αμέσως μετά τον θάνατό του. Αντιθέτως, πέρασαν σαράντα ολόκληρα χρόνια όταν ο Πατριάρχης Αθηναγόρας έκρινε πως έπρεπε να τον ανακηρύξει σε Άγιο λόγω των θαυμαστών έργων και των πολλών μαρτυριών για θαυματουργικές παρεμβάσεις του.




Για τους κατοίκους της Αίγινας θεωρείται εν ζωή Άγιος!


Τα γεγονότα που περιγράφουν Ιερείς και πιστοί είναι πράγματι αξιοπερίεργα. Μετά τον θάνατό του θεράπευσε αρρώστους, ενώ υποστηρίζεται πως κατά την μεταφορά για την ταφή του ο ίδιος δεν είχε βάρος και το μέτωπο του ανάβλυζε μύρο. Επίσης, το λείψανό του παρά τις τρεις ταφές και εκταφές παρέμεινε αναλλοίωτο για τριάντα χρόνια! Σήμερα, αρκετοί πιστοί που επισκέπτονται τον τάφο του στην Αίγινα αφού προσκυνήσουν, ύστερα τοποθετούν το κεφάλι τους στο ταφικό μνημείο για να ακούσουν, σύμφωνα με την παράδοση, εάν είναι αγνοί ψυχή τε και σώματι, τον ήχο από τον κτύπο της μαγκούρας του.

Όσον αφορά τη μορφή του, στην Αγιογραφία εμφανίζεται σε δυο φάσεις, όρθιος και καθήμενος σε επισκοπικό θρόνο. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι το γεγονός ότι λόγω του ότι είναι σύγχρονος Άγιος υπάρχουν φωτογραφίες με την μορφή του.

Τέλος, ο Ιερός Ναός που έχει κτισθεί στη μνήμη του είναι ένα μεγαλόπρεπο αριστούργημα που βάσει ιστορικών πηγών έχει κατασκευασθεί έχοντας ως πρότυπο τον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 










{YouTube}bBwxVyqpksk{/YouTube}