ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες – Υπήρχαν αίματα και πτώματα παντού!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνολικά έξι πολυσύχναστα σημεία στο κέντρο του Παρισιού έπληξαν οι οκτώ ισλαμιστές τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο και την καταστροφή το βράδυ της Παρασκευής (13/11/2015). Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τα ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στις τοποθεσίες, όπου σημειώθηκαν τα αιματηρά χτυπήματα.

Στο θέατρο Μπατακλάν, όπου ήταν σε εξέλιξη ροκ συναυλία, οι τζιχαντιστές τρομοκράτες υπολογίζεται ότι σκότωσαν τουλάχιστον 120 άτομα.

Ο Μαρκ Κουπρί, ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθούσε την παράσταση, διηγήθηκε τις σκηνές φρίκης που ακολούθησαν με την είσοδο των ισλαμιστών τρομοκρατών στο χώρο του θεάτρου.

«Όλα θύμιζαν πεδίο μάχης, υπήρχαν αίματα και πτώματα παντού. Βρισκόμουν στην πιο απομακρυσμένη πλευρά της αίθουσας, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Διέκρινα δύο ένοπλοους. Άρχισαν να γαζώνουν τον κόσμο από τον εξώστη», διηγείται ο Κουπρί στον βρετανικό Guardian.

Και συνέχισε: «Όλοι έπεσαν στο έδαφος. Έπεσα κι εγώ, με έναν άντρα να πέφτει κυριολεκτικά επάνω μου και άλλον έναν στέκεται απέναντί μου με την πλάτη στον τοίχο. Μείναμε εκεί, ακίνητοι και σιωπηλοί, δεν ξέρω κι εγώ για πόση ώρα. Έμοιαζε με αιωνιότητα».