Σύνοδος Κορυφής: Θέλει Βέμπερ ο Ταγιάνι – Τα είπε ο Τσίπρας με Σκα Κέλερ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπέρ του κορυφαίου υποψήφιου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, για τη θέση του νέου προέδρου της Κομισιόν τάσσεται ο επικεφαλής της Ευρωβουλής, Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Την άποψη ότι τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάρει ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ διατύπωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της Συνόδου.

click4more Βρυξέλλες: Όλα κρίνονται (;) απόψε – Η πιο κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής!

Ο ίδιος σημείωσε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες πως η θέση του ΕΚ δεν έχει διαφοροποιηθεί. «Τα άλλα κόμματα είναι λογικό να υποστηρίζουν τους δικούς τους υποψήφιους. Ωστόσο με αυτό δε γίνεται σεβαστή η αρχή του κορυφαίου υποψήφιου. Σύμφωνα με αυτήν την αρχή ο υποψήφιος που ηγείται της λίστας στο κόμμα που κερδίζει τις εκλογές παίρνει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, ακόμα και αν δεν είναι νομικά υποχρεωτικό», τόνισε ο Α. Ταγιάνι.Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων Σκα Κέλερ

Συνάντηση με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Τσίπρας, συζήτησαν για τη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τα επόμενα βήματα στη συνεργασία με τους Πράσινους στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Πηγή: www.newsit.gr