ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ: Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων που πανηγυρίζει (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αγρυπνία τελέσθηκε χθες προς τιμήν της σημερινής εορτής των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά.

Οι Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Κάρυνος. Οι ίδιοι ασκούσαν την Ιατρική και παρείχαν ιάσεις σε όσους είχαν ανάγκη, για αντάλλαγμα όμως δεν έπαιρναν χρήματα αλλά το μόνο που ζητούσαν ήταν να πιστέψουν στον Χριστό. Αυτός είναι και ο λόγος που καλούνται ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. Κάποιοι καλοθελητές ωστόσο διέβαλαν του Αγίους και διέδιδαν ότι τα θαύματα που επιτελούσαν είχαν να κάνουν με μαντικές τέχνες.

Τότε οι Άγιοι Ανάργυροι προσήλθαν ενώπιον του αυτοκράτορα και κατάφεραν να τον μεταπείσουν και να τον κάνουν να πιστέψει στον Χριστό προσφέροντας του τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Συγκεκριμένα όταν ο Κάρυνος ανέκρινε τους Αγίους μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς τη ράχη του, αμέσως τότε οι Άγιοι την θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό.

Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστεψαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά στο περιστατικό και ο ίδιος ο αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.

Οι ίδιοι αργότερα φθονήθηκαν από τον ίδιο τον δάσκαλο που τους δίδαξε την Ιατρική επιστήμη διότι είχα αποκτήσει δόξα και φήμη.Για τον λόγο αυτό τους ανέβασε σε ένα όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες θανατώνοντας τους.

Τους Αγίους Αναργύρους τους τιμάμε την 1η Νοεμβρίου και την 1η Ιουλίου.