ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Β' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη και το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»

- Ο Αλέξανδρος Νανόπουλος είναι Διευθυντής Σχολικής Μονάδας

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Καταξιωμένος για τις δράσεις του στον εκπαιδευτικό χώρο ο Αλέξανδρος Νανόπουλος αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να δηλώσει υποψηφιότητα στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη ως Κοινοτικός Σύμβουλος Β' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: 

Γεννήθηκε και μένει στον Πειραιά, είναι έγγαμος με την Μελίνα Φερούση, που έχει εταιρεία με είδη βιβλιοχαρτοπωλείου, η οποία εδρεύει και δραστηριοποείται πάρα πολλά χρόνια στον Πειραιά. Μαζί της έχει δύο παιδιά, τον Ιωάννη-Μάρκελλο και την Μαρία-Ελένη που φοιτούν σε σχολεία του Πειραιά.

Είναι Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει Διευθυντής στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πειραιά, Προϊστάμενος Γραφείου Εκπαίδευσης Πειραιά, Αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, μέλος του ΠΥΣΠΕ Π.Ε. Πειραιά. Είναι Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά και υπηρετεί ως Διευθυντής στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.  

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως Δ/ντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πειραιά πέτυχαν το ακατόρθωτο· τη μεταστέγαση του εργαστηρίου σε νεόδμητο οίκημα στον Πειραιά και την προσάρτηση του παρακείμενου νεοκλασικού κτιρίου “κοσμήματος” στο  ΕΕΕΕΚ Πειραιά.

Ως Προϊστάμενος Γραφείου Εκπ/σης  Δ/νσης ΠΕ Πειραιά, μεταξύ άλλων, κατόπιν πρότασής τους, ιδρύθηκαν Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία της εμβέλειάς τους.

Επίσης, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές επαναπροσδιορίστηκαν τα όρια των σχολικών περιφερειών για την καλύτερη και δικαιότερη εξυπηρέτηση των γονέων – πολιτών.

Η θητεία του στο ΠΥΣΠΕ ΠΕ Πειραιά, χαρακτηρίστηκε από την επίλυση προβλημάτων συναδέλφων εκπ/κών κατανοώντας τα κενά των σχολείων αφενός και τις προσωπικές – οικογενειακές δυσκολίες των εκπ/κών ειδικά των νέων μητέρων.

Όπως δήλωσε ο υποψήφιος: «Για το έργο της Πρωτοβάθμιας Σχ.Επιτροπής Δήμου Πειραιά είναι καλύτερα να μιλήσουν συνάδελφοι Διευθυντές, Εκπαιδευτικοί και Γονείς που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα και την άμεση επίλυσή τους, στην οποία εστιάζουμε και πραγματοποιούμε, κάνοντας υπερβάσεις πολλές φορές,  με στόχο την ασφάλεια των μικρών μαθητών μας και την βελτίωση συνθηκών εργασίας δασκάλων-μαθητών στο σχολικό χώρο.»

Τέλος, ως Δ/ντής του 28ου Δημ. Σχ. Πειραιά (πίσω απο τον Ναό της Αγίας Αικατερίνης, Πλ. Αλεξάνδρας) που βρίσκεται από το 2011 ως σήμερα, εκτός από την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση για την επίλυση καθημερινών δυσκολιών που προκύπτουν από τη λειτουργία ενός μεγάλου σχολείου όπως το 28ο Δημοτικό Σχολείο, εκπονήθηκε το  Πρόγραμμα Κολύμβησης για την Γ΄τάξη, πειραματικά σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝ Πειραιά στο Κολυμβητήριο Βοτσαλάκια, που πέτυχε απόλυτα τους στόχους του και διευρύνθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το όμορο Ειδικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Πειραιά και το επόμενο σχ. Έτος  θα λειτουργήσει στο 28ο Δημοτικό σχολείο Τμήμα Ένταξης.

Το 28ο Δημ. Σχ.Πειραιά είναι ένα έργο τέχνης από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών του, πρότυπο σε έργα κι όχι σε λόγια.

Ο υποψήφιος πρόσθεσε: «Θέλει ένα καλάθι συναισθήματα για να προσφέρεις το καλύτερο σε μαθητές , γονείς, συναδέλφους, πολίτες. Θέλει πείσμα, υπομονή και προσήλωση στο έργο που αναλαμβάνεις.»