Κάθε μέρα αυτός ο άντρας έβγαινε έξω με το σφυρί του και εξαφανίζονταν σε ένα βουνό, 22 χρόνια μετά έχει καταφέρει το απίστευτο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για 22 χρόνια, κάθε μέρα, αυτός ο άνθρωπος εξαφανιζόταν στο βουνό την αυγή και επέστρεφε στο σπίτι του αργά το βράδυ. Η επιμονή και η αφοσίωσή του δημιούργησαν ένα θαύμα που όλοι πίστευαν ότι ήταν αδύνατο!

Πολλοί χωρικοί πίστευαν ότι ο Dashrath Manjhi είχε τρελαθεί αφού πέθανε η σύζυγός του. Ο Dashrath ζούσε σε ένα μικρό χωριό στην επαρχία Gaya στην Ινδία. Το απομακρυσμένο χωριό του ήταν απομονωμένο από τον κόσμο. Οι άνθρωποι έπρεπε να περπατήσουν 80 χιλιόμετρα κατά μήκος ενός επικίνδυνου δρόμου γύρω από ένα βουνό για να φτάσουν στην πλησιέστερη πόλη.

Ο Dashrath ζούσε ευτυχισμένα με τη σύζυγό του, αλλά η ήρεμη ζωή τους “μαύρισε” την ημέρα η έγκυος σύζυγός του έπεσε από το βουνό. Μετέφερε τη γεμάτη αίματα γυναίκα του στο πλησιέστερο νοσοκομείο περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά, αλλά εκείνη πέθανε στο δρόμο. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ωστόσο, οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το κοριτσάκι τους.

Η απώλεια της αγαπημένης του συζύγου ήταν πολύ δύσκολη και αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα για τους άλλους κατοίκους του χωριού. Συγκέντρωσε τα απαραίτητα εργαλεία και καθημερινά περνούσε το χρόνο του στο βουνό – για 22 χρόνια.

Ο Dashrath σκόπευε να φτιάξει μια πιο κοντινή διαδρομή προς την πλησιέστερη πόλη σκάβοντας στο βουνό αυτό, κομμάτι κομμάτι. Ήθελε να προστατεύσει τους συμπατριώτες του ούτως ώστε να μη ζήσουν την τραγωδία που έζησε εκείνος.

Ο γιος του Dashrath στην παρακάτω φωτογραφία δείχνει τα εργαλεία του πατέρα του…

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η ξηρασία χτύπησε το χωριό τους και ο πατέρας του Dashrath του ζήτησε να μετακομίσει στην πόλη για να δουλέψει. Αλλά ο “άνθρωπος του βουνού” συνέχισε ακόμα και όταν δεν υπήρχε νερό στο χωριό. Έπρεπε να πίνει βρώμικο νερό και να τρώει φύλλα για να τα καταφέρει, αλλά δεν το έβαλε κάτω…

Οι καρποί της πρωτοφανούς προσπάθειάς του έγιναν ορατοί στους συνανθρώπους του από δύο δεκαετίες κι αφού είχε σκάψει το βουνό. Μέχρι τότε οι άνθρωποι τον κορόιδευαν λέγοντας τον τρελό!

Με επιμονή κι αποφασιστικότητα, ο Dashrath κατάφερε να ολοκληρώσει το πέρασμα μέσα από το βουνό μόνος του, με σφυρί και φτυάρι. Τώρα, αντί για 80 χιλιόμετρα, χρειάζεται να διανύσουν 4 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην πλησιέστερη πόλη.

Το έργο αυτού του τρελού ανθρώπου άλλαξε τη ζωή των συγχωριανών του. Τα παιδιά μπορούν να πάνε στο σχολείο, οι ενήλικες μπορούν να βρουν καλύτερες θέσεις εργασίας και οι άρρωστοι μπορούν να φτάσουν έγκαιρα στον γιατρό.

Θαυμάστε το απίστευτο έργο του στο παρακάτω βίντεο!

Πηγή:  diaforetiko.gr