ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο Γιάννης Μώραλης στην 29η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε χθες, την 29η Έκθεση Βιβλίου που πραγματοποιείται για ακόμα ένα καλοκαίρι στο Πασαλιμάνι και η διοργάνωσή της αποτελεί θεσμό για την πόλη.

Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στα περίπτερα μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.
Ενημερώθηκε για τους τίτλους βιβλίων που είναι διαθέσιμοι στο κοινό, συνομίλησε με τον κόσμο και με εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων.

1 EK8 MO PP

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει με περίπτερο στην 29η Έκθεση στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για την τουριστική καμπάνια του Δήμου «Destination Piraeus», για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Βεακείου Θεάτρου κ.α.
Επίσης συμμετέχει με περίπτερο και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), παρουσιάζοντας τα προγράμματα στα οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Βρισκόμαστε στην 29η έκθεση βιβλίου, περιηγηθήκαμε στα πολύ ενδιαφέροντα περίπτερα. Είναι πολύ σημαντικό σε περίοδο κρίσης να υπάρχει αύξηση των συμμετοχών. Κάθε χρόνο θέλουμε να είμαστε καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε. Ως Δήμος Πειραιά πρέπει να ανταποκριθούμε έτσι ώστε του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή και να είναι πιο όμορφη η έκθεση. Ο χώρος είναι κατάλληλος, εδώ γινόταν πάντα, είναι μια πολύ καλή έκθεση, με ιστορία. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους δημότες του Πειραιά να έρθουν στο Πασαλιμάνι και να αγοράσουν βιβλία σε πολύ καλές τιμές. Στην παρούσα φάση, που όλοι έχουμε περιορίσει τη διασκέδασή μας, ένα βιβλίο αποτελεί μια εξαιρετικά καλή λύση για όλους. Θέλουμε οι δημότες να στηρίξουν την έκθεση. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο έτσι ώστε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά
κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, επισήμανε:
«Για 29 συναπτά έτη βρισκόμαστε στο Πασαλιμάνι στην έκθεση βιβλίου. Μπορούμε φέτος να υπερηφανευόμαστε ότι είναι από τις σημαντικότερες, πρώτη πια σε παρουσίαση βιβλίων σε όλη την
Ελλάδα. Έχουμε μια αύξηση από πέρυσι 10%, σε εποχή κρίσης, στον αριθμό των εκδοτών με 2.000 νέους τίτλους παρουσίασης. Προσπαθούμε να πιάσουμε το
νούμερο των 70.000 επισκεπτών. Η 29η είναι μια από τις καλύτερες εκθέσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το βιβλίο στη χώρα μας. Η έκθεση αυτή στα χρόνια της κρίσης κατάφερε να κρατήσει τη θέση της. Ο Σύλλογος του Πειραιά φέτος, προσπάθησε να ανοίξει το κεφάλαιο που λέγεται πολιτισμός, βιβλίο και αθλητισμός. Θέλουμε πέρα από αυτά που προάγει ο αθλητισμός, να φέρουμε στους αθλητικούς χώρους τον πολιτισμό, το βιβλίο για να μπορέσουμε να απομονώσουμε μια σειρά πραγμάτων, τα οποία δεν θέλουμε να συμβαίνουν και δεν είναι κανένας θετικός αποδέκτης αυτών των θεμάτων».

Η 29η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου.
Ώρες λειτουργίας: 19:00-23:00.

1 MO EK8 PP