Συμμορία αντρών κακοποιούσε σεξουαλικά 13χρονα κορίτσια και τα αντιμετώπιζε σαν τρόπαια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια συμμορία παιδεραστών που κακοποιούσε σεξουαλικά ευάλωτα κορίτσια έχει φυλακιστεί όταν ένα δικαστήριο άκουσε ότι αντιμετώπιζαν τα θύματά τους σαν «τρόπαια».

Ο Taiyab Hussain, ο Shaheem Ratyal και ο Sohail Ali, όλοι ηλικίας 19 ετών, και ο 18χρονος Mohammed Rizwan, συνελήφθησαν όταν μία έφηβη συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης ενώ παρακολουθούσε ένα βίντεο σεξουαλικής αγωγής.

Ένας δικαστής τους απαγόρευσε να χρησιμοποιήσουν ξανά την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat για οκτώ χρόνια, ενώ τους καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών.

Οι κατηγορούμενοι, όλοι από το Burton-on-Trent του Staffordshire, δήλωσαν ένοχοι για σεξουαλική δραστηριότητα με παιδιά και άλλα σεξουαλικά αδικήματα που έλαβαν χώρα τον Φεβρουάριο.

Πέραν της ποινής αυτής, ο δικαστής Jonathan Gosling είπε στους άνδρες: “Κατά τη διάρκεια των αδικημάτων ήταν 17 ή 18 ετών και ήταν γνωστοί με τα θύματά τους από το σχολείο και τα social media.”

“Από τα στοιχεία που προέκυψαν από διάφορες συσκευές προκύπτει σαφώς ότι υπήρχε επικοινωνία με τα θύματα και διαπιστώνουμε πως είχαν στόχο την σεξουαλική κακοποίηση αυτών των κοριτσιών.”

“Αυτοί ήταν νεαροί άντρες που αντιμετώπιζαν τα νεαρά κορίτσια σαν τρόπαια.”

Ο δικαστής δήλωσε ότι τα τέσσερα θύματα, που μόλις είχαν κλείσει τα 13, είχαν υποστεί «ακραίες» κακοποιήσεις.

Ο Hussain έλαβε ποινή πενταετούς φυλάκισης μετά την αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων και το βιασμό μιας έφηβης στο αυτοκίνητό του με την παρουσία ενός άλλου παιδιού.

Ο Rizwan, ο Ratyal και ο Ali έλαβαν ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Η αστυνομία του Staffordshire δήλωσε ότι οι κατηγορίες τέθηκαν από πέντε κορίτσια που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το Δεκέμβριο του 2016 έως το Μάρτιο του 2017.

Ο αξιωματικός Simon Caton δήλωσε μετά την υπόθεση: “Θα ήθελα να συγχαρώ τα κορίτσια για την απίστευτη γενναιότητά τους και για το ότι στάθηκαν δυνατές σε όλη αυτή τη μακρά και περίπλοκη έρευνα.”

“Η αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της σεξουαλικής κακοποίησης παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.”

“Θα ήθελα να ζητήσω από όλους όσους έχουν πέσει θύματα τέτοιων εγκλημάτων να μας το αναφέρουν.”

Ο κ. John Wood, πρόεδρος του Γραφείου Προστασίας Παιδιών του Staffordshire, δήλωσε τα εξής: “Θαυμάζω την ανδρεία τους, καθώς το κύριο μέλημα όλων των φορέων που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση είναι να διασφαλιστεί ότι τα νεαρά θύματα θα ακουστούν και θα προστατευθούν.”

“Η σημερινή καταδίκη στέλνει το μήνυμα ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών δεν θα γίνει ανεκτή στις κοινότητές μας και ότι θα ακούγονται και θα υποστηρίζονται οι άνθρωποι που αναφέρουν τέτοια θέματα.”

“Το Γραφείο Προστασίας Παιδιών κάνει και θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.”

διαφορετικό