Έτοιμος για το 4ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας του ο Θρύλος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (16/5), οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/5, 21:00) κόντρα στη Ρέαλ στη Μαδρίτη, όπου και θα διεκδικήσουν το τέταρτο Πρωτάθλημα Ευρώπης της ιστορίας τους, αλλά και το τρίτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Ματ Λοτζέσκι προπονήθηκε κανονικά μαζί με την ομάδα, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του (είχε γαστρεντερίτιδα), αισθάνεται καλύτερα και νιώθει ακόμη πιο έτοιμος ώστε να βοηθήσει την ομάδα στον μεγάλο τελικό. Η ομάδα είναι υγιής και πλήρης. Το "παρών" στην προπόνηση έδωσαν και οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οι ερυθρόλευκοι ανέλυσαν σε βίντεο το παιχνίδι της Ρεάλ, είδαν τον ημιτελικό που κέρδισαν οι Ισπανοί την Φενέρμπαχτσε, έκαναν το απαραίτητο σκάουτινγκ και κατέστρωσαν το πλάνο νίκης τους. Οι Πειραιώτες την χαρακτηρίζουν ως την πιο γεμάτη και ισχυρή Ρεάλ της τελευταίας τριετίας, την αντιμετωπίζουν με σεβασμό, αλλά σε καμία περίπτωση με φόβο.

Οι Μαδριλένοι αρέσκονται να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, έχουν γίνει περισσότερο σκληροί στην άμυνα, ποστάρουν περισσότερο συχνά μέσα στο καλάθι και φυσικά φροντίζουν να αξιοποιούν την γεμάτο ταλέντο περιφερειακή τους γραμμή με τους Γιουλ, Ρούντι και Ροντρίγκεθ, έχοντας και για κολώνες μέσα στη ρακέτα στο "5" τους Μπορούση και Αγιόν, αλλά και τον φορμαρισμένο Ρέγες στο "4".

Όπως όλες οι ομάδες όμως, έτσι και η Ρεάλ, έχει τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της και σε αυτά πάνω θα "χτυπήσει" ο Ολυμπιακός. Όπως τόνισε και ο Βασίλης Σπανούλης "διαθέτουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη και πρέπει αυτό το χαρακτηριστικό μας να το αξιοποιήσουμε στην πράξη", στέλνοντας... μήνυμα πως για να φέρουν και πάλι το Ευρωπαϊκό στο μεγάλο λιμάνι θα πρέπει πρώτα να "δαγκώνουν" στα μετόπισθεν.

Τι παίζει σημαντικότερο ρόλο σε έναν τελικό; Η τακτική ή ψυχολογία; Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μιλώντας στο SPORT24 RADIO 103,3, τόνισε πως είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και απαιτείται να είσαι σωστά προετοιμασμένος και στους δύο τομείς.

Οι Πειραιώτες διαθέτουν τον χαρακτήρα του Πρωταθλητή σε επίπεδο Euroleague και ξέρουν να κερδίζουν αυτά τα παιχνίδια, κάτι που το απέδειξαν τόσο στο Final-Four του 2012 στη Πόλη, όσο και στο Λονδίνο το 2013. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ομάδα (που χτίστηκε το καλοκαίρι του 2011), δεν έχει χάσει ποτέ ματς στη τελική φάση της διοργάνωσης. Ήδη μετράει "5 στα 5" και οδεύει για το τρίτο Ευρωπαϊκό της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει άγχος, ούτε και πίεση, σε αντίθεση με την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έχει ένα τεράστιο "πρέπει" το οποίο σχεδόν τη... πνίγει. Θα αγωνιστεί για τρίτη σερί σεζόν σε τελικό Euroleague και μάλιστα στην πόλη της, έχοντας ηττηθεί τις δύο προηγούμενες φορές.

Το κλίμα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι εξαιρετικό. Πέρα από το γεγονός πως η ομάδα έφτασε στη Μαδρίτη έχοντας καλή ψυχολογία, ήρθε και ο εντυπωσιακός τρόπος που κέρδισαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάνοντας μία επική ανατροπή στο τελευταίο τρίλεπτο, γεγονός που έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στους Πειραιώτες, κάτι που το παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο Βασίλης Σπανούλης: "Η ψυχολογία μας έχει ανέβει στα ύψη από την εξαιρετική σειρά που κάναμε κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ήρθε και ο τρόπος που κερδίσαμε στη ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό και νιώθουμε πολύ καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία".

Οι Πειραιώτες για ακόμη μία φορά δεν θέλησαν να πουν πολλά, κρατούν χαμηλά τόνους και συνεχίζουν σεμνά και ταπεινά για την... κορυφή όπως αναφέραμε και στην προπόνηση πριν τον ημιτελικό. Και ο Ολυμπιακός, πλέον, βρίσκεται μόλις ένα βήμα από την κατάκτηση του τέταρτου Πρωταθλήματος Ευρώπης της ιστορίας τους, αλλά και από το τρίτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Υπάρχει τεράστιο κίνητρο από όλους στην ομάδα, τόσο από τους παλιούς ώστε να επιστρέψουν στη κορυφή, όσο και από τους νέους ώστε να την φτάσουν για πρώτη φορά. Άπαντες, έχουν τεράστια εμπιστοσύνη τόσο στις δυνατότητες τους σαν ομάδα, όσο και ο ένας για τον άλλον. Ό,τι και αν κάνουν, κερδίσουν ή χάσουν, θα το έχουν καταφέρει ως ΟΜΑΔΑ! Αυτό άλλωστε είναι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας τους τα τελευταία χρόνια. Και συνεχίζουν!

Πηγή: redplanet.gr

Διαβάστε επίσης:

Ραντεβού την Κυριακή στο Πασαλιμάνι!