Κίνδυνος λουκέτου στους Αστυνομικούς σταθμούς σε Κύθηρα και νησιά του Αργοσαρωνικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη αλλαγή στη δομή  των Αστυνομικών Τμημάτων και σταθμών στην Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, θα επιφέρει ο νέος σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, που προωθεί τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία του Σώματος.

Συγκεκριμένα,  από τα 110 Αστυνομικά Τμήματα που έχει αυτή τη στιγμή η Αττική, θα παραμείνουν σε λειτουργία τα 60, καθώς τα υπόλοιπα θα συγχωνευτούν με Αστυνομικά Τμήματα που έχουν την κτιριακή υποδομή να δεχθούν επιπλέον δύναμη αστυνομικών, αλλά και υλικοτεχνικών μέσων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι και τις 10 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό διάταγμα, που θα ορίζει σαφώς ποια τμήματα θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν με Α/Τ που διαθέτουν κτιριακή υποδομή.

Στόχος  αυτής της αναδιάρθρωσης είναι να δημιουργηθούν Αστυνομικά Τμήματα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, προκειμένου να έχουν άμεση αντίδραση στα περιστατικά της περιφέρειάς τους και κυρίως 24ωρες το 24ωρο αστυνομικούς που θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί σταθμοί που λειτουργούν στην Αττική, αλλά και σε μικρά νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως π.χ. στο Αγκίστρι, και απασχολούν από έναν έως το πολύ τρεις αστυνομικούς θα κλείσουν και αυτές οι περιοχές θα εξυπηρετούνται από τα γειτονικά Α/Τ.

Ωστόσο, για τους αστυνομικούς σταθμούς στα μικρά νησιά του Αργοσαρωνικού, θα υπάρχει πρόβλεψη λειτουργίας του αστυνομικού σταθμού τους θερινούς μήνες και αυτό λόγω τουρισμού.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν οι εξής Α.Σ. με συνολικά 91 αστυνομικούς: Κινέττα με 5 αστυνομικούς, Βιλίων με 7, Ν. Περάμου με 6, Θρακομακεδόνων με 4, Σαρωνίδας με 5, Πόρτο Ράφτη με 2, Σούνιο με 2, Φρουρά Τατοίου με 12, Εκάλης με 11, Ν. Κηφισιάς με 6, Αγκίστρι με 3, Μεσάγρο Αίγινας με 5, Αντικύθηρα με 2, Ποταμού Κυθήρων με 3, Γαλατά Πόρου με 6, Δρυόπης Τροιζηνίας με 4, Μεθάνων Τροιζηνίας με 5 και Αμπελακίων Σαλαμίνας με 3.