ΝΙΚΑΙΑ: Δείτε τι αποφάσισε η Δικαιοσύνη για τον αστυνομικό και τους Πακιστανούς!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Αποκάλυψη του Piraeus Press για την υπόθεση που ''ξεχάστηκε'' από τα ΜΜΕ
  • Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός
  • Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Πακιστανοί

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Μια απόφαση που θα συζητηθεί έλαβε η ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο στα μέσα του προηγούμενου μήνα.

Πρωταγωνιστές, ένας αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. και αρκετοί Πακιστανοί οι οποίοι κατηγορούνται ότι έδειραν και βασάνισαν τον 34χρονο σε διαμέρισμα της Νίκαιας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 17 Οκτωβρίου, όταν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού.

Πιο συγκεκριμένα, κλήθηκαν να επέμβουν σε περιστατικό στη Νίκαια και εκεί είδαν ότι το θύμα ήταν συνάδελφός τους. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να “εξουδετερώσουν” τους αλλοδαπούς που βασάνιζαν τον 34χρονο άνδρα και στη συνέχεια εισήλθαν στο διαμέρισμα. Εκεί βρήκαν άγρια ξυλοκοπημένο και δεμένο χειροπόδαρα τον συνάδελφό τους.

Έκοψαν κομμάτι από το αυτί του αστυνομικού –Τον βασάνιζαν επί 2 ώρες

Τα βασανιστήρια που δέχθηκε ο άτυχος 34χρονος σοκάρουν. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αλλοδαποί κρέμασαν τον αστυνομικό, αφού τον είχαν δέσει χειροπόδαρα, ενώ του έκοψαν και κομμάτι από το... αυτί, με το μαρτύριο του να κρατάει πάνω από2 ώρες.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την ελληνική δικαιοσύνη

Το Piraeus Press δεν αποτελεί αίθουσα δικαστηρίου που θα αθωώσει ή θα καταδικάσει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ΑΛΛΑ όπως φαίνεται η ελληνική δικαιοσύνη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκιση του αστυνομικού (προφανώς για έκνομες ενέργειές του) ενώ άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους Πακιστανούς βασανιστές του.

Οι Πακιστανοί από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν πως ο 34χρονος μπήκε να τους ληστέψει, ενώ ο ίδιος τόνισε πως οι αλλοδαποί΄έκαναν παράνομο εμπόριο τσιγάρων.

Είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία οι βασανιστές ενός ανθρώπου να αφήνονται ελεύθεροι, μόνο με περιοριστικά μέτρα;

Ήταν 29 Μαρτίου του 2018, όταν η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε την περίφημη συμβουλή ''Αν μπουν ληστές σπίτι σας... κάντε ότι κοιμάστε.''

Οι Πακιστανοί στην συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε τους κοιμισμένους έκαναν, ούτε πήραν τηλέφωνο το 100 για να βρουν το δίκιο τους.

Αντιθέτως προχώρησαν σε κακουργηματικές πράξεις, τον βασάνισαν με ειδεχθή τρόπο και στο τέλος αφέθηκαν ελεύθεροι!

Τα συμπεράσματα δικά σας...