Γαλλία: Kυβερνοεπίθεση των τζιχαντιστών στο TV5Monde

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η κυβέρνηση των Παρισίων έχει λάβει μέτρα για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις τον περασμένο Ιανουάριο

«Η κυβερνοεπίθεση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο γαλλικό δίκτυο TV5Monde είναι μία απαράδεκτη πράξη για την ελευθερία της ενημέρωσης και της έκφρασης», δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Tην ίδια ώρα, η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Φλερ Πελερέν, δήλωσε πως, εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, θα έχει συνάντηση με τους διευθυντές των μεγάλων γαλλικών καναλιών για να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα φρενάρουν κυβερνοεπιθέσεις τζιχαντιστών.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας εξαίροντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Ο Καζνέβ υπογράμμισε επίσης πως, η κυβέρνηση των Παρισίων έχει λάβει μέτρα για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις τον περασμένο Ιανουάριο, στο Παρίσι.