Ο Πειραιάς καθαρίζει!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες, ο Πειραιάς δε θύμιζε σε τίποτα τον Πειραιά των τελευταίων μηνών, σε ό,τι έχει να κάνει με το ευαίσθητο θέμα της καθαριότητας.

Το Piraeuspress.gr, δεν μπορούσε να μην ασχοληθεί με το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία δυο χρόνια!

Η ΑΙΤΙΑ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ποιος ήταν ο λόγος που προκάλεσε αυτήν την αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης;

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά εγκρίνεται μήνα Απρίλιο!

Ως εκ τούτου-και δίχως προϋπολογισμό-ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας καθαριότητας, όπως γίνεται τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία (λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού).

Αποτέλεσμα, οι ανθρώπινοι πόροι του Δήμου Πειραιά να μην επαρκούν, ώστε να παραμένει καθαρή η πόλη και οι γειτονιές, από άκρη σε άκρη, όπως γινόταν μέχρι πριν λίγες μέρες.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου Πειραιά επιτέλους δόθηκε!

Οι καθυστερήσεις των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών είναι μεν κατανοητές (λόγω των διαπραγματεύσεων), από την άλλη όμως έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία δομών όπως συνέβη ακριβώς και με την καθαριότητα του Δήμου Πειραιά.

Μάλιστα, όπως μας έλεγε διευθυντικό στέλεχος του Δήμου Πειραιά, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έδωσε στην κυριολεξία μάχη για να πάρει την πολυπόθητη έγκριση του προϋπολογισμού και να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις, για μια διαδικασία που αποτελούσε ρουτίνα κάθε χρόνο.

Σημαντική είναι και η διάθεση προσφοράς του μόνιμου προσωπικού του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι για ακόμη μια φορά υπερέβαλαν εαυτόν, προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει περαιτέρω.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επειδή όμως το δημότη δεν τον αφορούν τα διαδικαστικά, αλλά η ουσία, τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω για την καθημερινότητά του; Θα ξαναδεί το πεζοδρόμιό του σύντομα καθαρό; Θα βλέπει τους κάδους απορριμάτων άδειους σε καθημερινή βάση; Θα δει τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ επιτέλους να απομακρύνονται (πρόβλημα δεκαετιών); Θα δει τα κλειστά περίπτερα που αποτελούν εστία μόλυνσης και παραβατικότητας να απομακρύνονται;

Το Piraeuspress.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι δρομολογήθηκαν ήδη τα παρακάτω και εντός των επόμενων 24ωρων, ο Πειραιάς θα είναι και πάλι μια από τις καθαρότερες πόλεις της χώρας:

1. Προσλαμβάνεται προσωπικό με 2μηνες συμβάσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με την καθαριότητα και προκειμένου σε συνεργασία με το μόνιμο προσωπικό του Δήμου Πειραιά, να εξασφαλίσουν ένα ''Καθαρό'' Πάσχα στους Πειραιώτες.
Επίσης, ταυτόχρονα ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις, αμέσως μετά τη λήξη των 2μηνων συμβάσεων, προκειμένου να μην προκύψει κανένα κενό στο μέλλον.

2. Περισσότερα από 650 εγκαταλελειμμένα ΙΧ και 70 κλειστά περίπτερα απομακρύνονται, χαρίζοντας και θέσεις στάθμευσης αλλά και περισσότερη καθαριότητα στην πόλη.

3. Τα βαριά αντικείμενα που είχαν πνίξει κυρίως τις γειτονιές του Πειραιά, απομακρύνονται άμεσα. Καλό θα είναι να τηλεφωνήσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να βοηθήσουμε στην καταγραφή και άμεση απομάκρυνσή τους.

4. Η διεύθυνση καθαριότητας μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη μπαίνει σε τροχιά εγρήγορσης (βάσει χρονοδιαγράμματος) και πλέον οι υπηρεσίες καθαριότητας παρέχονται σε όλους τους δημότες στο 100%.

Το Piraeuspress.gr θα παρακολουθεί στενά το θέμα και για αυτό ζητάμε από τους αναγνώστες μας, να μας ενημερώνουν για πιθανές δυσλειτουργίες που θα προκύπτουν και μετά τη Μεγάλη Πέμπτη, προκειμένου να αναδεικνύονται τα προβλήματα και να δίνονται λύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: