ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δείτε πώς θα γίνει το Μικρολίμανο – «Είναι μακέτο τούτο το έργο;» (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Τις μακέτες που δείχνουν το πώς γα γίνει το Μικρολίμανο μετά από Χ χρόνια, παρουσίασε σε πανηγυρικό κλίμα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019, φέρνοντάς μας στη μνήμη την αλησμόνητη ατάκα του «Πειραιώτη» Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη «Είναι μακέτο τούτο το έργο;»!

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά - η οποία έγινε εξ αναβολής προηγούμενης που ήταν προγραμματισμένη για αρχές Αυγούστους, καθώς έλειπαν διακοπές οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας - υπερψηφίστηκε ομόφωνα το σχέδιο για την πολυπόθητη ανάπλαση του Μικρολίμανου.

Με καθυστέρηση 4 ετών βέβαια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Δεν πρέπει να ξεχνούμε φυσικά ότι και στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές φορές αντίστοιχες μακέτες σχετικά με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Μικρολίμανου, αλλά το έργο ποτέ δεν ξεκινούσε.

Αν και η παρουσίαση του Γιάννη Μώραλη έχει οσμή ακόμα μιας προεκλογικής υπόσχεσης - άλλωστε δεν ξεχνούμε ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε τάξει «λαγούς με πετραχήλια» στους Πειραιώτες - ελπίζουμε για το καλό του Πειραιά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, να δημοπρατηθεί ταχύτατα το έργο και να ολοκληρωθεί άμεσα η υλοποίησή του.

Φυσικά πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής και προπαντός στη νομιμότητα!

Πρόκειται για ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των Πειραιωτών, για ένα έργο πνοής για τον ευρύτερο Πειραιά, που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του μεγάλου λιμανιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΑΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ: