Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είστε διαπλεκόμενος, χυδαίος ψεύτης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ως διαπλεκόμενο, χυδαίο και ψεύτη εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.  Μίλησε για μια νέα διαπλοκή, πολύ πιο αδίστακτη από την παλιά, που έχει εγκαθιδρύσει ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επανέλθει «με ονόματα και διευθύνσεις». 

Του απέδωσε ευθύνες αλλά και αυτουργία στην λάσπη που εκτοξεύεται συστηματικά από ελεγχόμενα κέντρα προκειμένου να σπιλωθεί ο ίδιος καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.  «Εσείς προσωπικά συντονίζετε τον κ. Βαξεβάνη και τον κ. Ματζουράνη», είπε στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης, καταλογίζοντάς του κυνισμό και χρεώνοντάς του τον ευτελισμό της πολιτικής.  Επανειλημμένα αποκάλεσε ψεύτη τον πρωθυπουργό αναδεικνύοντας συστηματικές ανακρίβειες και στρεβλώσεις της πραγματικότητας με στόχο την παραπλάνηση του ελληνικού λαού.

Σημειώνοντας την σύμπτωση της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης με την πάροδο τριών ετών από το δημοψήφισμα είπε στον κ. Τσίπρα: «…εσείς ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια μετά το ΟΧΙ της αυταπάτης σας, συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα και να διχάζετε τους Έλληνες.  Και μπορεί κάποιοι να  λένε ότι θρηνούν, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, για το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, το 2015. Αλλά για τους υπόλοιπους, η σημερινή επέτειος είναι μια οδυνηρή, αλλά και χρήσιμη αφορμή. Αφορμή για να αναλογιστούν, να δουν και να συνειδητοποιήσουν αυτό που ζουν εδώ και τριάμισι χρόνια. Τι σημαίνει, δηλαδή, ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα  στην εξουσία.»
Και απευθυνόμενος ευθέως στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Όσο για εσάς κ. Τσίπρα, η επέτειος αυτή σηματοδοτεί το χρονικό όχι της πολιτικής σας μετάλλαξης, αλλά της ουσιαστικής πολιτικής σας ήττας. Παριστάνατε τον επαναστάτη που έκαιγε σημαίες έξω από την αμερικανική πρεσβεία και θα άλλαζε την Ευρώπη και σήμερα έχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές.»
Ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε το αφήγημα της καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια αναφερόμενος σε τέσσερεις αλήθειες που προκύπτουν από νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση και δεσμεύουν τη χώρα
Ανέδειξε την εθνική ζημιά από τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και απέκρουσε τις κατηγορίες περί ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ.
«Ακροδεξιός εγώ, ακροδεξιά η κα Γεννηματά, ακροδεξιός ο κ. Λεβέντης, ακροδεξιός ακόμα και ο κ. Κουτσούμπας; διότι όλοι τις ίδιες επισημάνσεις κάνουμε όπως και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Κύριε Τσίπρα κοιτάξτε με λίγο» είπε στρεφόμενος προς τον πρωθυπουργό. «Όσες φορές και να το επαναλάβετε, ματαιοπονείτε. Όση λάσπη και να πετάξετε, δεν με ακουμπά. Οι πολίτες ξέρουν καλά και ποιος είμαι και τι πιστεύω. Ξέρουν όμως και κάτι άλλο. Ότι ο μέγας ευεργέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Εσείς συνεργαστήκατε μαζί τους όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση και φωνάζατε παρέα εδώ στην πλατεία Συντάγματος για προδότες και κρεμάλες.  Εσείς συγκυβερνάτε με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου εδώ και τριάμισι χρόνια. Εσείς μετρούσατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εσείς κάνετε τα πάντα σήμερα, σε προσκήνιο και παρασκήνιο, για να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό κόμμα που ελπίζετε ότι θα κόψει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό κινηθήκατε και όπως κινηθήκατε, διχαστικά και ανεύθυνα και στο Σκοπιανό, αλλά και σε πολλά ακόμα θέματα.»
Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: «Παριστάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά, την ίδια ώρα που έχετε ποντάρει πάνω της τα ρέστα της πολιτικής σας επιβίωσης. Μάταιος ο κόπος σας κύριε Τσίπρα. Στο λάκκο που σκάβατε πέσατε ο ίδιος μέσα. Και η κοινωνία σήμερα αναζητεί καθαρή έξοδο από τα αδιέξοδα στην οποία την οδηγήσατε. Και αυτό πια μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές μια ώρα αρχύτερα.  Για να τελειώνουμε με αυτό τον θίασο που κάθε μέρα υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα. Και για να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά.»