ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Πόσα εκατομμύρια θα κοστίσουν;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακριβά θα πληρώσουμε τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου

Οικονομικά δυσβάστακτες θα είναι άλλη μία φορά για το κράτος οι εκλογές, καθώς ακόμα και με τις τεράστιες περικοπές που είχαν γίνει τον Μάιο του 2012, στις τελευταίες εθνικές κάλπες με σταυρό, το κόστος είχε εκτιναχθεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Εκλογικές αποζημιώσεις, οδοιπορικά δικαστικών αντιπροσώπων, φάκελοι, ψηφοδέλτια, παραβάν και δαχτυλοβρεχτήρες είναι μόνο μερικά από όσα θα χρειαστούν από το υπ. Εσωτερικών.

Ετσι, παρά την απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατηθούν οι δαπάνες, όλα δείχνουν ότι και αυτή τη φορά ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από όσα προαναφέραμε, από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πληρωθεί και ο τηλεοπτικός χρόνος των κομμάτων, αλλά και η έκτακτη εκλογική χρηματοδότηση προς τα δικαιούχα κόμματα, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. Στις τάξεις των δημοτικών υπαλλήλων, πάντως, επικρατεί πανικός, μετά την πρόσφατη απόφαση της ΔΟΥ Λάρισας να δεσμεύσει το εκλογικό επίδομα δημοτικών υπαλλήλων λόγω χρεών, όχι δικών τους, αλλά της δημοτικής Αρχής.

Ο φόβος πως παρόμοιες αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν και σε άλλους δήμους με χρέη έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους δημοτικούς υπαλλήλους όλης της χώρας. Φόβος που γίνεται ακόμα μεγαλύτερος λόγω του γεγονότος ότι η Βουλή έχει διαλυθεί και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του θέματος με νομοθετική παρέμβαση διά τροπολογίας.