Ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα ο Χριστόδουλος Ξηρός – Τι βρήκαν οι αρχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το μεσημέρι του Σαββάτου, η αστυνομία έστησε ένα ολόκληρο σχέδιο για να συλλάβει τον «Μανώλη» της 17Ν.

Σκηνοθέτησε τροχαίο. Συγκεκριμένα, ενώ ο τρομοκράτης επέστρεφε στην μονοκατοικία με το ποδήλατο και ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι, ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που τον παρακολουθούσε έπεσε από την μηχανή πάνω στην οποία. Τότε ο Ξηρός τον πλησίασε για τον βοηθήσει. Έτσι ο αστυνομικός είχε άμεση επαφή με τον τρομοκράτη, βεβαιώθηκε ότι είναι αυτός και στην συνέχεια τον συνέλαβε με την βοήθεια άλλων συναδέλφων που «παραμόνευαν».

Να σημειωθεί ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάνω του όπλο με σφαίρα στη θαλάμη, το οποίο θα σταλεί για εξέταση, καθώς και ένας γεμιστήρας με 13 σφαίρες. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης δεν πρόβαλλε καμιά αντίσταση και είπε σύμφωνα με πληροφορίες «Παιδιά ο Χριστόδουλος Ξηρός είμαι». Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ήταν εμφανώς αλλαγμένος για να μην τον αναγνωρίσουν. Είχε αφήσει τα μαλλιά του μακριά, κάνοντάς τα ξανθά ενώ είχε και μούσια. Επίσης ήταν και εμφανώς αδυνατισμένος.

Βρέθηκε βαρύς οπλισμός στην μονοκατοικία

Οι έρευνες που γίνονται στο σπίτι που κρυβόταν ο Ξηρός, είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν 7 καλάσνικοφ, ένα αντιαρματικό RPG, γεμιστήρες, σφαίρες, ενώ οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτά μεταφέρονται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής.

Εκεί, θα εξεταστούν αρχικά για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί στα χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΟΛΑ στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη, αλλά και εναντίον της Ισαηλινής Πρεσβείας.

Ακόμη, στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν σακιά με τσιμέντο και άμμο, που θυμίζουν πρακτικές... 17 Νοέμβρη, όταν αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνταν σε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, προκειμένου να "καθοδηγηθεί" το ωστικό κύμα στο στόχο.

Οι έρευνες είναι εξονυχιστικές καθώς τυχόν αποτυπώματα ή DNA στη γιάφκα στην Ανάβυσσο θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις και πλήρη χαρτογράφηση του περίγυρου του Ξηρού το τελευταίο έτος.

Μέσα και το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών

Εκτός από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που κάνει έρευνα μέσα στη μονοκατοικία, ήταν και μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών υλών πιθανότατα γιατί υπήρχε φόβος ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ίσως έχει παγιδεύσει με εκρηκτικά κάποια σημεία του σπιτιού.

Τον έψαχαν σε Λουτράκι, Αίγιο και Βόρειο Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι η Αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες ότι εκτός από την περιοχή της Αναβύσσου, ο Ξηρός μπορεί να βρισκόταν σε Λουτράκι, Αίγιο ή Βόρειο Ελλάδα. Έρευνες λοιπόν γίνονταν και στις περιοχές αυτές. Οι έρευνες μάλιστα συνεχίζονται για εντοπιστούν άτομα που τυχόν μπορεί να τον βοήθησαν.

Ο συλληφθείς «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη έχει οδηγηθεί στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ για να ανακριθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων.

Πηγή: star.gr