Θεσσαλονίκη: Νύχτα κόλαση με επεισόδια, τραυματισμούς και συλλήψεις – "Πόλεμος" μετά από παρενόχληση γυναικών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άγριο ξύλο στα Λαγκαδίκια, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Στη συμπλοκή φαίνεται ότι πήραν μέρος 200 με 250 άτομα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, τραυματίστηκαν συνολικά έξι άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»...

Τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής που ξέσπασε τη νύχτα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Λαγκαδίκια, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

Στη συμπλοκή φαίνεται ότι πήραν μέρος 200 με 250 άτομα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, τραυματίστηκαν συνολικά έξι άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Κατά την ίδια ενημέρωση, τραυματίστηκαν από αιχμηρό αντικείμενο. Στη δομή κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και η κατάσταση ηρέμησε. Πέντε αλλοδαποί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν οι τέσσερις εξ αυτών. Πρόκειται για δύο Σύρους, έναν Παλαιστίνιο κι έναν Λίβυο.
Το χρονικό των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα Αλγερινών παρενόχλησε γυναίκες Κούρδων προσφύγων από τη Συρία. Οι Κούρδοι εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν με ξύλα και μαχαίρια εναντίον των νεαρών Αλγερινών. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα. Οι Αλγερινοί αποχώρησαν από τον χώρο φιλοξενίας, βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενη δασική έκταση. Από εκεί συνέχισαν να προκαλούν τους Κούρδους πετώντας πέτρες για αρκετή ώρα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, περιπολικά, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να δώσουν τέλος στη σύρραξη. Τρεις ώρες αργότερα οι πρόσφυγες επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. Πέντε από τα άτομα που προκάλεσαν το επεισόδια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλινδοίων.

Πηγή thestival.gr