Έφυγε από την ζωή κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ηλικία 86 χρονών έφυγε από τη ζωή η σπουδαία τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια ή κατά κόσμο Μελπομένη Τσιριγώτη. Η τραγουδίστρια θρύλος αντιμετώπιζε τον τελευταίο χρόνο σοβαρά προβλήματα υγείας και η ψυχολογία της ήταν επιβαρυμένη από τον θάνατο της στενής της φίλης Σπεράντζα Βρανά και της μοναδικής της αδερφής Στέλλας.

Βγήκε στο τραγούδι μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου και μεσουράνησε στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ως η βασίλισσα του αρχοντορεμπέτικου στυλ με τη χαρακτηριστική μπάσα φωνή της, αλλά και ένα μεγάλο σύμβολο του σεξ για την εποχή της. Για πολλούς, μάλιστα, ήταν η απόλυτη γυναίκα της εποχής της, κάτι που την έφερε και στον κινηματογράφο της το 1956, με τη μορφή της να αποτυπώνεται σε ταινίες σαν τις 3 Τρελοί Ντετέκτιβς (1957), Ραντεβού Με Τον Έρωτα (1957) και Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση (1958)

Αν και το καλλιτεχνικό στερέωμα την έχασε στις αρχές του 1960, όταν μετά τον χωρισμό της από τον Γιώργο Μουζάκη έφυγε από την Ελλάδα, η Μάγια Μελάγια έκανε μια δεύτερη καριέρα στα μαγαζιά της ελληνικής παροικίας των Η.Π.Α. και παντρεύτηκε εκεί. Αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα της χρόνια μετά, όταν πια έμεινε χήρα και είχε μια περιπέτεια υγείας, και εγκαταστάθηκε αθόρυβα σε ένα διαμέρισμα στην Αγίου Μελετίου.

af43051a194269944b0f1e7bf2f5837a

Πηγή: antenna.gr