Η Μπαρτσελόνα το… σήκωσε με "πεντάρα". Δάκρυα από Ινιέστα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πιάνοντας… ισοπεδωτική απόδοση και έχοντας για κεντρικό πρόσωπο τον Αντρές Ινιέστα, η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Σεβίλλη με 5-0 μέσα στο «Wanda Metropolitano» και χρίστηκε Κυπελλούχος Ισπανίας για 30ή φορά στην ιστορία της.

Το 4ο σερί Κύπελλο Ισπανίας και 30ο συνολικά στην ιστορία της πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα που… σκόρπισε στους πέντε ανέμους τη Σεβίλλη (5-0), στον τελικό του «Wanda Metropolitano».

Η Μπαρτσελόνα δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί η ποιότητα της Σεβίλλης και έκανε.. περίπατο τίτλου μέσα στη Μαδρίτη, λίγες ημέρες μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της από τα ημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβλέρδε (σ.σ. σήκωσε τον πρώτο του τίτλο με τους «μπλαουγκράνα») στην 5η διαδοχική της παρουσία σε τελικό κυπέλλου «έγραψε ιστορία», καθώς έγινε η πρώτη στη μετεμφυλιακή Ισπανία που κατακτά το τρόπαιο για τέσσερις σερί σεζόν. Ανάλογο επίτευγμα έχουν να επιδείξουν μόνο η Ρεάλ (ως Madrid FC) από το 1905 ως το 1908 και η Αθλέτικ Μπιλμπάο από το 1930 ως το 1933.

Από τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική… παράσταση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός «έγραψε» το 2-0 στο 31΄, γκολ με μεγάλη σημασία για τον Αργεντινό καθώς «έπιασε» τον μεγάλο Τέλμο Θάρα. Ο θρύλος της Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε σκοράρει σε πέντε τελικούς στο Copa del Rey, επίδοση που ισοφάρισε ο επιθετικός της Μπάρτσα.

Το 1-0 έγινε από τον Λουίς Σουάρες, τέρμα που «φτιάχτηκε» από το βολέ του τερματοφύλακα, Τερ Στέγκεν και από τελική ασίστ του Κουτίνιο! Ο Ουρουγουανός φορ έκανε και το 3-0 πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Στον τελευταίο του τελικό με την Μπαρτσελόνα, ο Ινιέστα έκανε το 4-0 στο 52’ ενώ ο Φελίπε Κουτίνιο διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο Ινιέστα κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου κατά την αλλαγή του, ήταν και αυτός που πήρε από τα χέρια του Βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε, το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ στη με δυσκολία κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του…


Οι ενδεκάδες

ΣΕΒΙΛΗ (Βιτσέντζο Μοντέλα): Σορία, Μερκάδο, Λενγκλέ, Νάβας, Εσκουδέρο, Μπανέγα, Ενζονζί, Σαράμπια (82΄ Λαγιούν), Κορέα (46΄ Ραμίρεζ), Βάσκεζ (86΄ Νολίτο), Μουριέλ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο, Μπούσκετς (76΄ Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ινιέστα (88΄ Ντένις Σουάρεθ), Κουτίνιο (82΄ Ντεμπελέ), Μέσι, Σουάρες

Πηγή: www.newsit.gr