Σώζων Παλαίστρος Χάρος: Οι δύσκολες στιγμές, ο σεισμός και το Survivor

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο νέος παίκτης του «Survivor», Σώζων Παλαίστρος Χάρος,  έγινε εν μια νυκτί διάσημος στα κοινωνικά δίκτυα χάρη στο όνομα του.

Σύντομα οι αθλητικές ικανότητες του θα τον αναδείξουν σε υπολογίσιμο, άκρως ανταγωνιστικό αντίπαλο τόσο για τους Διάσημους όσο και για τους Μαχητές. Το ψυχικό σθένος του είναι αυτό που τον έχει βοηθήσει να προχωρήσει στη ζωή του έως σήμερα. Δεν ήξερε μάλιστα ούτε ο ίδιος ότι το είχε. Το ανακάλυψε τον Σεπτέμβρη του 1999 όταν στον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του – κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Στη γειτονιά του τη Μεταμόρφωση, δίπλα στο πατρικό του, βρισκόταν μια από τις πολυκατοικίες που κατέρρευσαν από τον σεισμό. Μέσα στα συντρίμμια εγκλωβίστηκαν, και έχασαν τη ζωή τους ο θείος του και ο ξάδελφός του. Και τότε συνέβη το θαύμα. Έπειτα από 16 ώρες ακάματης αναζήτησης των σωστικών συνεργείων ανασύρθηκε ζωντανή η μικρότερη ξαδέλφη του. Ήταν για εκείνον μια κοσμογονική εμπειρία μια στιγμή που ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την πίστη του και τον βοηθά έκτοτε να μη χάνει ποτέ τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίζει κάθε μέρα σαν την
πρώτη αλλά και την τελευταία της ζωής του. Να τη ζει ως το μεδούλι. Και να διατηρεί στενούς δεσμούς αγάπης και σεβασμού με την οικογένειά του, τους γονείς ,την αδελφή του και τα τέσσερα ανίψια του.

Η αγάπη, η ενσυναίσθηση και η πίστη είναι και τα τρία βασικά εφόδια που έχει πάρει μαζί του στην όχι πιο ριψοκίνδυνη ,αλλά σίγουρα πιο συναρπαστική και περιπετειώδης εμπειρία της ζωής του στο «Survivor».

Οσο για το μεγαλύτερο στοίχημα του; Να μην απολέσει την παιδικότητα και τον έμμονα αθώο τρόπο με τον οποίο επιμένει να αντιμετωπίζει τη ζωή και τους άλλους. Μπορεί να τραυματίσει ή να αποδομήσει τη ζηλευτή σωματοδομή που με κόπο και πολλές εργατοώρες γυμναστικής έχει χτίσει, ωστόσο το θέμα είναι να καταφέρει να μπολιάσει σε ένα reality δικές του αξίες οι οποίες μοιάζουν πιο εξωτικές και από τις καρύδες του Δομίνικου.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σώζων Παλαίστρος Χάρος: Οι δύσκολες στιγμές, ο σεισμός και το Survivor

Σώζων Παλαίστρος Χάρος: Οι δύσκολες στιγμές, ο σεισμός και το Survivor