Αυτοκτόνησε ηθοποιός που κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νεκρός εντοπίστηκε ο ηθοποιός και καθηγητής πανεπιστημίου Τζο Μιν-Κι, μέσα στο σπίτι του στη Νότια Κορέα. Αν και επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, η αστυνομία αντιμετωπίζει το θάνατό του ως αυτοκτονία, ενώ ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η γυναίκα του βρήκε το άψυχο σώμα του να κρέμεται στο χώρο στάθμευσης, λίγες ημέρες πριν ανακριθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Ο Τζο Μιν-Κι, 52 ετών που έχει κυρίως εμφανιστεί στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο, είχε κατηγορηθεί για παρενόχληση τουλάχιστον 8 ατόμων. Η υπόθεσή του έγινε γνωστή στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo, που έχει ξεσπάσει και στη χώρα. Ο ίδιος ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο.
Την επόμενη εβδομάδα επρόκειτο να ανακριθεί από τις αρχές για τις εις βάρος του καταγγελίες.

Ο Μιν-Κι είχε κατηγορηθεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά και βίασε φοιτήτριες στο πανεπιστήμιο Cheongju, που δίδασκε τα τελευταία χρόνια. Ως αποτέλεσμα των καταγγελιών, απομακρύνθηκε από το πόστο του.

Αρχικά ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή, όμως στις 27 Φεβρουαρίου δημοσίευσε δήλωση με την οποία ζήτησε συγνώμη στους κατηγορούμενους.

«Όλα είναι δικό μου λάθος και είμαι αυτός που πρέπει να κατηγορηθεί. Ζητώ συγνώμη από όλα τα θύματα για τον πόνο που τους προκάλεσα, και από εδώ και πέρα, δεν θα αποφύγω τις κοινωνικές και νομικές συνέπειες των λαθών μου» είχε αναφέρει στη δήλωση.