Η Ελληνίδα που νίκησε τη νευρική ανορεξία και δίνει μαθήματα ζωής (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ζωή της κοπέλας που βλέπετε βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο πριν από λίγα χρόνια, όταν απασχόλησε για πρώτη φορά τα μέσα ενημέρωσης...

Η Στέλα Λέτσιου είναι μια κοπέλα που μέσα από συνεντεύξεις και εμφανίσεις της περνάει το καλύτερο μήνυμα κατά της νευρικής ανορεξίας. Έχει περάσει δύσκολα χρόνια και ο αγώνας της να καταπολεμήσει την πάθηση της είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους που πάσχουν απο την ασθένεια της "τελειότητας".

Η νευρική ανορεξία είναι μια ύπουλη ασθένεια και η Στέλα προσπαθεί να μας κάνει να το κατανοήσουμε. Αφορμή για την νέα συνέντευξη που παραχώρησε είναι η κυκλοφορία του νέου της βιβλίου με θέμα την ασθένεια, αλλά και η συνεχής βελτίωση της υγείας της.

''Σήμερα θα μπορούσα να πω πως είμαι καλά, πολύ καλά. Εργάζομαι αρκετά, τρώω καλά, είμαι υγιής, δραστήρια και προσπαθώ να ακολουθώ όσο αυτό είναι εφικτό τους φυσιολογικούς ρυθμούς της κοινωνίας μας και των συνανθρώπων μας, συνεχίζοντας παράλληλα τη δική μου μάχη με την νευρική ανορεξία...

Έχει μεγάλη σημασία να καταλάβουν όλοι πως όταν πάσχει κανείς από νευρική ανορεξία υποβάλει τον εαυτό του σε ένα καθεστώς τόσο αυστηρό με αποτέλεσμα να μην νιώθει ούτε πόνο αλλά ούτε και τη βία που το ίδιο το άτομο ασκεί στο σώμα του και κατ' επέκταση στη ψυχή του. Οπότε σχεδόν δεν κατανοεί το βαθμό επικινδυνότητας της κατάστασής του και παρουσιάζεται στους άλλους ανθρώπους ως φυσιολογικό άτομο που απλά ζυγίζει λίγα κιλά. 

Συνεχίζει να ζει, όπως ζούσε, μέχρι και την τελική στιγμή που αργά η γρήγορα είτε η καρδιά είτε τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα δεν θα αντέξουν και θα το προδώσουν. Το θέμα είναι πως το άτομο αυτό που δεν παλεύει για να απαλλαγεί από την ασθένεια, δεν υποφέρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφορούν από γυναίκες με εμφανές το προχωρημένο στάδιο της νευρικής ανορεξίας και όμως ποζάρουν χαμογελαστές, περιποιημένες, σε κάποιο εστιατόριο, μπαρ ή παραλία. Εμένα αυτές οι φωτογραφίες με διαλύουν ψυχικά''.





Πηγή: thousandnews.gr