Οι παράνομες πιάτσες ταξί στο λιμάνι του Πειραιά (φωτορεπορτάζ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί η οργάνωση των επαγγελματιών οδηγών ταξί στο λιμάνι του Πειραιά να έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πολλά είναι όμως τα "μαύρα πρόβατα" που εκθέτουν ολόκληρο τον κλάδο με την αντιεπαγγελματική τους συμπεριφορά.

Όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ που εξασφάλισε το Piraeuspress.gr, οι ασυνείδητοι οδηγοί ταξί που εξαπατούν πρώτα από όλους τους συναδέλφους τους, οι οποίοι αναμένουν υπομονετικά στη νόμιμη "ουρά" εντός του λιμανιού, "ψαρεύουν" τους τουρίστες, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι αναζητούν απεγνωσμένα μέσο μεταφοράς.

Το ρεπορτάζ μας πραγματοποιήθηκε Παρασκευή βράδυ, ξημερώματα Σαββάτου και πιο συγκεκριμένα στις 12:00 πμ, κατά την επιστροφή του Blue Star Delos από τις Κυκλάδες, με 2.500 επιβάτες !

ΤΟ ΚΟΛΠΟ


Η τακτική τους γνωστή. Προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά, αφού έχει δέσει το πλοίο και οι άντρες του λιμενικού απασχολούνται με την αποβίβαση των ταξιδιωτών και των οχημάτων, χωρίς κανείς να αποτρέπει  την ανεξέλεγκτη δράση τους.

ΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ

Οι χαμένοι της υπόθεσης είναι και πάλι οι ευσυνείδητοι οδηγοί ταξί, οι οποίοι αναμένουν υπομονετικά για αρκετή ώρα στη νόμιμη ουρά εντός του λιμανιού, με κίνδυνο πολλές φορές να μην πάρουν ούτε έναν πελάτη, λόγω της πληθώρας των ταξί!

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

Άμεσα οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία του κλάδου όσο και των τουριστών.

Το ίδιο βέβαια και τα θεσμικά όργανα των οδηγών ταξί, μιας και μόνοι τους οι επαγγελματίες θα πρέπει να διαφυλάξουν πρωτίστως το κύρος και την αξιοπιστία του κλάδου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: