Διευκρινιστική επιστολή από τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τους δημότες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, μιλά για τον διορισμό Δημάρχων κατά την περίοδο της Δικτατορίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος ένιωσε την υποχρέωση να διευκρινίσει κάποια πράγματα, τα οποία αναφέρονται σε σχετικό λεύκωμα του Κερατσινίου (1934-2004).

Αναλυτικά, η επιστολή του Δημάρχου:
"Ως Δήμαρχος εκλεγμένος από το 2011 μέχρι και σήμερα προσπάθησα μέσα από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μου να πράττω σύμφωνα με τις γενικές αρχές του γενικού και Δημοσίου συμφέροντος για το καλό όλων των δημοτών μας.

Ως εκ τούτου, εκτός των άλλων οφείλω να διευκρινίσω, και κυρίως να αποκαταστήσω κατά γενική ομολογία τη μνήμη του Δημάρχου Κερατσινίου, Λάζαρου Παπαδόπουλου που διετέλεσε τα καθήκοντα του το 1943.Με αφορμή, λοιπόν την έκδοση του ιστορικού λευκώματος του Κερατσινίου (1934-2004) για τα 70χρόνα επί Δημαρχίας Δημήτρη Σαράφογλου, με τίτλο «Όψεις της Πολιτικής και Δημοτικής Ιστορίας του Δήμου Κερατσινίου» υπό την επιμέλεια του Δρ. Βλάση Αγτζίδη της Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, έχω την ηθική υποχρέωση να διευκρινίσω και να κάνω επίσημα γνωστό στο Κερατσινιώτικο λαό και όχι μόνο, ότι είναι πράγματι αναληθές, το σχετικό κείμενο που γίνεται αναφορά -μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου λευκώματος - για τον διορισμό του Δημάρχου Λάζαρου Παπαδόπουλου κατά τις περιόδου της Δικτατορίας και της κατοχής,- ότι δήθεν συνεργάσθηκε με τις γερμανικές αρχές κατοχής-, και μάλιστα συνέβαλε σε πολλά δεινά τόσο των δημοτικών υπαλλήλων, όσο και των δημοτών.

Ωστόσο , γίνεται γνωστό , ότι μέσα από τις σελίδες του Ιστορικού Λευκώματος: 60 χρόνια (1934-1964) του Χ. Κουτελάκη του Δήμου Κερατσινίου , γίνεται εκτεταμένη αναφορά μέσα από δημοσίευμα σε φύλλο της εφημερίδας της εποχής, «Εφήμερον», υπό τον τίτλο «Να επιστρατευθή», όπου ομολογούν , ότι επέκριναν αόριστα τους διορισμούς Δημάρχων κατά τις περιόδους της Δικτατορίας και της κατοχής.

Όπως, δηλαδή και του πρώην Δημάρχου Αγίου Γεωργίου (Κερατσινίου ) Λάζαρου Παπαδόπουλου.
 Συγκεκριμένα αναφέρει το άρθρο τα εξής:

«Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι επικρίσεις αυτές δεν αφορούν τον κ. Λάζαρο Παπαδόπουλο Δήμαρχο Αγίου Γεωργίου (Κερατσινίου ), ο οποίος κατά γενική ομολογία υπήρξε κατά το διετές διάστημα της Δημαρχίας του υπόδειγμα Δημοτικού άρχοντα, με δεξιότητες και γνώσεις , μολονότι η χώρα βρισκόταν σε τόσο δυσχερείς και κρίσιμες στιγμές»

Κατόπιν τούτου , γίνεται φανερό ότι προσωπικά και εγώ με την σειρά μου οφείλω να επιδείξω την ανάλογη ευαισθησία με βάση και την ιστορική αλήθεια, ώστε στις μέρες μας να αποκατασταθεί η μνήμη του Δημάρχου και εκπαιδευτικού κ. Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Λουκάς Ν. Τζανής"