ΒΟΜΒΑ: Προωθούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη για Δήμαρχο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Σαν βόμβα έσκασε η αποκλειστική είδηση του Piraeuspress.gr από εγκυρότατες πηγές, ότι προωθείται παρασκηνιακά η υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη για το Δήμο Πειραιά!

Ο επιτυχημένος πρώην Δήμαρχος Ρέντη και νυν Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, ο οποίος εξελέγη με εξωπραγματικά ποσοστά, φαίνεται πως αποτελεί την ιδανική υπερκομματική λύση για το Δήμο Πειραιά.

Τουλάχιστον αυτό εισηγούνται διάφοροι κύκλοι του ευρύτερου Πειραιά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Πρόκειται για σημαντικούς παράγοντες της κεντροαριστεράς του Πειραιά, επιχειρηματικούς κύκλους των αποκαλούμενων "left liberals", αλλά και κύκλους της Εκκλησίας, οι οποίοι φαίνεται πως βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα Ιωακειμίδη για τη Δημαρχία του Πειραιά.

Δεδομένης και της κακής εικόνας που παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή Μώραλη, μετά από 3 χρόνια άσκησης των καθηκόντων της, η πρόκληση μοιάζει αρκετά ελκυστική τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τον κ. Ιωακειμίδη, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ακόμη.

Από την άλλη μεριά, η ΝΔ φαίνεται να μην έχει προς το παρόν κάποια δυνατή υποψηφιότητα για έναν από τους σημαντικότερους δήμους της χώρας, με την υποψηφιότητα του νυν Βουλευτή της Κώστα Κατσαφάδου να φαντάζει αδύναμη μπροστά στις υποψηφιότητες Μώραλη και κυρίως Γιώργου Ιωακειμίδη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Πειραιά!