Το μυστήριο με τη ”Στάση Φάντασμα” του ΟΑΣΑ στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Μια περίεργη υπόθεση με ύποπτες διαστάσεις απασχολεί τους κατοίκους της Παλιάς Κοκκινιάς εδώ και μερικές ημέρες.

Ξαφνικά, εξαφανίστηκε η στάση «Ελληνίς» από το σημείο τη Θηβών 83 και από το γεγονός αυτό έχει προκληθεί απίστευτη σύγχυση αλλά και ταλαιπωρία σε εκατοντάδες χρήστες των συγκοινωνιών, ειδικά συνταξιούχων και μαθητών αλλά και όσων επιλέγουν να κατέβουν στον Πειραιά με λεωφορείο και όχι με αυτοκίνητο.

Πέρα από το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά ο ΟΑΣΑ δεν κάνει σωστά τη δουλειά του εδώ προκύπτουν κάποια πολύ σοβαρά ερωτήματα:

  1. Πώς έγινε η απομάκρυνση της στάσης «στα μουλωχτά» όπως καταγγέλλουν οι απροστάτευτοι επιβάτες του κρατικού φορέα συγκοινωνιών χωρίς την οποιαδήποτε ενημέρωση. Συνήθως τα θέματα αυτά εξετάζονται και από το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας διότι τον λόγο πρέπει να έχουν πρώτα οι κάτοικοι και όσοι πλήττονται από ένα πρόχειρο και παράλογο μέτρο που εφαρμόζει ένας (συνήθως ανίδεος) υπάλληλος του ΟΑΣΑ πρόχειρα και επιδερμικά με το πρόσχημα της κρίσης.

Κάποιοι συγκοινωνιολόγοι – δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αποδείξει με τα προβλήματα και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχουν προκαλέσει στον Πειραιά ότι όπου παρεμβαίνουν από την άνεση του γραφείου του και από την ασχετοσύνη τους για τον τρόπο λειτουργίας των συγκοινωνιακών μέσων (τα οποία ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιούν) ταλαιπωρούν τους φορολογούμενους που τους πληρώνουν!

  1. Γιατί μετά την απομάκρυνση του στύλου έγινε αμέσως κατάληψη του πεζοδρομίου από επιχειρηματία που θέλει να μετατρέψει σε υπαίθριο εργαστήριο σιδηροκατασκευών στο σημείο και έχει προκαλέσει επανειλημμένως επιβάτες – χρήστες της στάσης. Στη διάθεσή μας υπάρχει φωτογραφικό υλικό που δείχνει ότι ο χώρος της στάσης καταλήφθηκε από μικρά φορτηγά, σημαιάκια και σίδερα σε σημείο μάλιστα πέραν των ορίων του καταστήματος που καταλαμβάνει η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Πρόσωπα που εργάζονται στη συγκεκριμένη επιχείρηση και δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή, φέρονται να έχουν μιλήσει με αγενή τρόπο σε επιβάτες και να τους έχουν διώξει από τη στάση για να φορτώσουν σίδερα και πινακίδες!

Για να κάνουν τη δουλειά τους, μάλιστα, φέρονται να έχουν αφαιρέσει και τροχονομικό σήμα που απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση στο σημείο.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλ. Αργουδέλλης.

Και ο ΟΑΣΑ έχει γίνει δέκτης διαμαρτυριών για το συγκεκριμένο σημείο.

Προκύπτουν μάλιστα ερωτήματα πώς ο συγκοινωνιολόγος που ασχολείται με τα θέματα του δικτύου στον Πειραιά, φέρεται να υποστηρίζει περισσότερο τους «επιχειρηματίες» που υποβαθμίζουν τη λεωφόρο Θηβών με τριτοκοσμικές εικόνες και δραστηριότητες παρά τους επιβάτες, οι οποίοι στο κάτω – κάτω είναι και οι εργοδότες του.

  1. Πώς ορισμένοι ισχυρίζονται ότι θα κατασκευαστεί στο σημείο (άλλη μια αδικαιολόγητη) διάβαση πεζών επί της Θηβών με σηματοδότηση και μάλιστα πήραν την πρωτοβουλία επικαλούμενοι το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά επειδή κόλλησαν χαρτιά που γράφουν ότι «καταργήθηκε η στάση» για να διώξουν τους επιβάτες.

Αν ισχύει η εκδοχή της «πεζοδιάβασης» πώς γίνεται ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος τυχαίνει να είναι και παλιός συνδικαλιστής των ΗΣΑΠ, ύστερα από επικοινωνία με γνωστό Πειραιώτη δημοσιογράφο να δήλωσε άγνοια για το θέμα και να ζητά περισσότερη ενημέρωση διότι η οποιαδήποτε διάβαση θα έπρεπε να γίνει σε σημείο που δεν προκαλεί προβλήματα στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση επιβατών.

Μήπως υπάρχει κάτι άλλο στο παρασκήνιο που εξυπηρετεί τον επιχειρηματία που δεν θέλει τη στάση των λεωφορείων μπροστά στο κατάστημά του για να εμποδίζει ανενόχλητος την διέλευση πεζών, ΑμΕΑ, ηλικιωμένων και μαθητών από το σημείο;

Τα ερωτήματα παραμένουν και η έρευνα συνεχίζεται. Υπάρχει ντοκουμέντο που δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν την απομάκρυνση (ή και την εξαφάνιση) μετά την κλήση για παράνομη στάθμευση και παρακώλυση συγκοινωνίας που εκδόθηκε από την Τροχαία Κορυδαλλού στις 2 Ιουνίου. 

Το τι συνέβη στη συνέχεια θα το καταγράψουμε στη συνέχεια και θα φτάσουμε ως το γραφείο του υπουργού Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη για να τηρηθεί η νομιμότητα και να αποκαλυφθεί η αλήθεια που εξυπηρετεί το λαό της Παλιάς Κοκκινιάς και του Πειραιά.

Εφ’ όσον η δημοτική αρχή και ο ΟΑΣΑ δείχνουν αδύναμοι να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα και την αποστολή τους, μαθαίνουμε ότι έχει αρχίσει ήδη η συλλογή υπογραφών και θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

  •  Το “Piraeus Press” θα είναι παρόν να υποστηρίξει τους χρηματοδότες του, τους αναγνώστες του που με τα «κλικ», την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία τους διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον Πειραιά και όχι την παρακμή που επιβάλλουν οι ανίκανοι.