ΝΔ: Μάχη για μια θέση για το ψηφοδέλτιο της Α Πειραιά – Όλα τα ονόματα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή τα σενάρια που θέλουν σύντομα να οδηγούμαστε σε εκλογές, έχουν αρχίσει οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, μιας και είναι έκδηλη η πεποίθηση, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός.

Στο μεγάλο λιμάνι, ξεκίνησε ήδη η ''ναυμαχία'' μεταξύ των πρώην και των επίδοξων υποψηφίων!

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων σε μεγάλο ποσοστό, η αξιολόγησή τους, η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην επιλογή των προσώπων και η εμπέδωση της νοοτροπίας ότι οι πολιτευτές δεν είναι εν δυνάμει κρατούντες (διοικητές νοσοκομείων, διευθύνοντες σύμβουλοι οργανισμών κλπ).

Στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιά και Νήσων, οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΝΔ δίνουν και παίρνουν... και μάλιστα θα λέγαμε ότι ίσως έχουν το πιο μεγάλο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών, καθώς θα δούμε αξιόλογες προσωπικότητες του Πειραιά να εισέρχονται στο στίβο των βουλευτικών εκλογών.

Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Μιλάμε για τον Πρόεδρο τους ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος ήταν μεταξύ των πρώτων ισχυρών ανδρών που στήριξε ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν εκείνος ήταν ακόμα το αουτσάιντερ των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Πολύ καλός γνώστης των θεμάτων της οικονομίας αλλά και των καταστάσεων στον Πειραιά.

Οι γνωρίζοντες καλά, αναφέρουν ότι στον Βασίλη Κορκίδη δεν έχει γίνει πρόταση για να είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Α Πειραιά, πολύ απλά γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να τον έχει συνεργάτη σε πρωτοκλασάτο Υπουργείο!... χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί αν ο κ. Κορκίδης θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση από την επιχειρηματική και συνδικαλιστική του δραστηριότητα στην ενεργό πολιτική σκηνή!

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν Βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου, γαμπρού του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος κατάφερε να ελέγξει και τη Νομαρχιακή της ΝΔ στην Α Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς, γιος του επί πολλά έτη Βουλευτή Παναγιώτη Μελά, που κατήλθε στις προηγούμενες εκλογές με λίστα για πρώτη φορά, συνεισφέροντας σημαντικές ψήφους στη ΝΔ, θεωρείται επίσης ως δεδομένη ισχυρή υποψηφιότητα.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια Νόνη Δούνια με καταγωγή από τις Σπέτσες, η οποία έχει μια καλή παρακαταθήκη από περασμένες εκλογές, για κάποιους αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη (ως προς την εκλογή της) στον ανδροκρατούμενο-μανιατοκρατούμενο Πειραιά!

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ

Μια σειρά νεότερων στελεχών της ΝΔ, που ασχολούνται με τα κοινά του Πειραιά είτε δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο μεγάλο λιμάνι και είτε έχουν κατέλθει ως υποψήφιοι είτε όχι σε περασμένες εκλογικές διαδικασίες, επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Πρόκειται για τους Γιώργο Κουκουδάκη Δήμαρχο Ύδρας, Χάρις Ζηλάκου Αντιδήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Ρέππα πρώην Αντιδήμαρχο Πειραιά, Ζωή Ρούσσου πρώην Δημοτική Σύμβουλο Πειραιά, Μιχάλη Αγρανιώτη Γεν. Γραμματέα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και τ. υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Πρώτο μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η επιλογή του πρώην Υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. 

Οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν αντιμετωπίζει θερμά το ενδεχόμενο ο πρώην Υπουργός, αν και κρατά τις επαφές του με τους Πειραιώτες.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος επιδεικνύει έντονη δραστηριότητα σε όλη την επικράτεια, βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο και στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές, δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει, καθώς σε αυτή τη φάση δίνει προτεραιότητα στην επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε όποιον τον ρωτά.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος δε θα κατέλθει υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, διατηρώντας όμως έναν κομβικό ρόλο στη διεξαγωγή των εκλογών για λογαριασμό της ΝΔ (περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενο ρεπορτάζ).

Η Βάνα Ανεμοδουρά, η πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, με σημαντική δράση στον χώρο της Υγείας, αποτελεί ένα δυνατό χαρτί της ΝΔ στον Πειραιά. Η ίδια ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος ακούγεται έντονα ότι αυτή τη φορά θα είναι υποψήφιος στην Α Πειραιά με τη ΝΔ. Ο ίδιος βέβαια κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αν και γνωρίζουμε ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στο να το αποφασίσει!

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ''ΣΤΑΛΕΙ'' ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλά, ο Πρόεδρος της ΝΔ, μέσω στενού του συνεργάτη, επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές στην Α Πειραιά & Νήσων ο πρώην επιτυχημένος Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά - ιατρός χειρουργός Νικόλαος Βλαχάκος, ο οποίος τυγχάνει ιδιαίτερης αγάπης και ευρύτερης αποδοχής από τον πειραϊκό λαό.

Ο αδερφός του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου έχει καταγράψει σημαντική κοινωνική δραστηριότητα στον Πειραιά, με αποκορύφωμα την περίοδο που ήταν Διοικητής στο Νοσοκομείο Μεταξά, το οποίο και ανέδειξε ως το καλύτερο Νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Μέχρι τώρα ο κ. Βλαχάκος δεν έχει απαντήσει οριστικά, αλλά το Piraeuspress.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο γιατρός είναι πολύ κοντά στο να πει το μεγάλο ναι!

Προσκλητήριο επίσης έχει σταλεί στον Εκδότη του Piraeuspress.gr και πρώην Αντιδήμαρχο Πειραιά Σαράντο Ευσταθόπουλο, από τους πρώτους στον Πειραιά που στήριξαν ανοιχτά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ευσταθόπουλος εξειδικεύεται στον τομέα της επικοινωνίας και ιδιαίτερα της διαδικτυακής επικοινωνίας.

Ο ίδιος δηλώνει ότι στην παρούσα φάση τον ενδιαφέρει κυρίως η επαγγελματική του σταδιοδρομία και ο Δήμος Πειραιά... σε δημοτικό επίπεδο!

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα που παίζουν στην Α' Πειραιά & Νήσων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο στις αποφάσεις για τα του Πειραιά έχουν δυο Πειραιώτες που επίσης στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για τους Σπύρο Χρυσοφώτη Πειραιώτη Δικηγόρο και εκλεγμένο σε υψηλή θέση στην πολιτική επιτροπή, από πολλά χρόνια στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Ζουρντό (ο οποίος και εξελέγη στην πολιτική επιτροπή) και Γιώργο Κλαδάκη.

Όπως επίσης και ο επιχειρηματίας πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος, ο οποίος προσφάτως εξελέγη στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ και ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λακωνία.
Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις στο μεγάλο λιμάνι λόγω της πολυετούς δράσης του!

Το Piraeuspress.gr θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στα εσωκομματικά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα σας μεταφέρει κάθε νέα πληροφορία στο δρόμο προς τις κάλπες!