Δημήτρης Θεοδωρολέας: «Το Πέραμα… ο καθρέφτης μου!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο ιατρός Μίμης Θεοδωρολέας - γιατί έτσι τον ξέρουν οι φίλοι του - γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πέραμα της φτώχειας, αλλά όχι της μιζέριας και της δυστυχίας και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κατάλαβε γιατί αυτός ο ευλογημένος τόπος της ναυτοσύνης που έδωσε μεροκάματο σε χιλιάδες βιοπαλαιστές έπρεπε πάντα να παρουσιάζεται από τους εκάστοτε «δημοτικούς άρχοντες» ως η πόλη της εξαθλίωσης και της παράγκας…

Γιος ναυτεργάτη στο λιμάνι και στα λιπάσματα, έζησε δύσκολα χρόνια, πλην όμως γεμάτα με παιδικές αναμνήσεις από τα βοτσαλάκια στου «Σάββα», τα ραντεβουδάκια στα σινεμαδάκια της «Αύρας» και στο «Αστεράκι», το ζαχαροπλαστείο του Παυλάτου στο τέρμα, τότε που οι ταράτσες των σπιτιών ήταν το ίδιο κοντά με τις ψυχές των ανθρώπων.


Ακόμα θυμάται τα τελευταία χρήματα που του έδωσε ο πατέρας του για να μπορέσει μαζί με τον αδερφό του να σπουδάσει:

«Αυτά είναι, δεν έχω άλλα… πάρε τα και κοιτάξτε να μάθετε γράμματα».


Αψηφώντας τις δυσκολίες ο Μίμης έγινε γιατρός και κατά τη διάρκεια της Χούντας συμμετείχε – ως φοιτητής στην Ιταλία - στο Αντιδικτατορικό Κίνημα με ισχυρή δράση και παρουσία.


Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης είχε ενεργό ρόλο και συμμετοχή στο κοινό ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών Δυνάμεων για την εκλογή δημάρχου στο Πέραμα. 


Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τα κοινά του Περάματος, ακόμα και την περίοδο που ίδρυσε τη δική του κλινική στον Πειραιά και για πολλά χρόνια άσκησε την ιατρική πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη. Ακόμα και τότε δεν ξέχασε ούτε το Πέραμα, ούτε τους κατοίκους του. Τη δράση του και την αφιλοκερδή προσφορά των υπηρεσιών του την γνωρίζουν πολύ καλά χιλιάδες Περαμιώτες που απευθύνθηκαν στον Μίμη.


Η επαγγελματική του σταδιοδρομία αναγνωρίστηκε το 2011 όταν στο 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Απεξάρτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αναγνωρίστηκε ως ο κορυφαίος γιατρός παγκοσμίως στον τομέα αυτό.


Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ο Μίμης Θεοδωρολέας τίμησε τη «λευκή μπλούζα» δίνοντας για πάνω από τριάντα χρόνια συνεχείς αγώνες κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων, πάντα δίπλα στη νεολαία και ως κλινικάρχης και ως πρόεδρος της ΜΚΟ «Μέριμνα Ζωής» η οποία ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό κορβανά.


Πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών - Λακώνων Περάματος και μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια αρκετών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων παραμένει πιστός στο όραμα του για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μεταξύ των συμπολιτών του. 


Το Πέραμα, όπως λέει, είναι ο καθρέφτης του και το ΝΕΟ ΠΕΡΑΜΑ είναι ο συνδυασμός που έρχεται για να κλείσει το παρελθόν και να δώσει προοπτική με συγκεκριμένες πράξεις και δράσεις. ΤΕΡΜΑ τα λόγια, ήρθε η ώρα των έργων.


Άλλωστε, συχνά – πυκνά, ο Μίμης δανείζεται μια φράση του Σάσα Γκιτρύ, ενός κορυφαίου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα, και αυτή είναι η στάση ζωής του:


«Υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε συνεχώς μέχρι να βρουν κάτι να πουν…».



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.