Λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κυριακή "κοντή γιορτή" λέει ο λαός και η ερχόμενη είναι η καταληκτική για την υποβολή υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Βάση της εγκυκλίου που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών η υποβολή δηλώσεων των υποψηφιοτήτων, τελειώνει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalpes14.gr δεν θα είναι λίγοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που δεν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο τους. Από την άλλη θα υπάρξουν και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής από υποψηφίους που θα προσχωρήσουν σε ψηφοδέλτια άσπονδων εχθρών και φίλων...

Πάντως, για να εξυπηρετηθούν οι συνδυασμοί, τα Πρωτοδικεία της χώρας θα μείνουν ανοιχτά όλο το Σαββατοκύριακο. Η σχετική εγκύκλιος ορίζει ότι οι Γενικοί Γραµµατείς των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων της χώρας οφείλουν να µεριµνήσουν, ώστε τα Πρωτοδικεία της περιφέρειάς τους να παραµείνουν ανοικτά από το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα στις επόμενες εξής ημερομηνίες:

- Σάββατο 3 Μαΐου 2014, κατά την οποία ενεργείται η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο

- Σάββατο 10 Μαΐου 2014, κατά την οποία μπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου

- Πέµπτη 22 Μαΐου 2014, κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο αρμόδιο δικαστήριο της, τυχόν, δήλωσης παραίτησης από την υποψηφιότητα σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας

- Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο Πρωτοδικείο της δήλωσης νέου υποψηφίου δημάρχου, σε αντικατάσταση αυτού που παραιτήθηκε ή απεβίωσε .

Ακόμη, οι Δηµόσιες Οικονοµικές Υπηρεσίες (∆ΟΥ) της έδρας των Πρωτοδικείων θα πρέπει να παραµείνουν ανοικτές το Σάββατο 26 και τη Κυριακή 27 Απριλίου 2014, την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 µέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα

Η σύνταξη των δηλώσεων

Υπενθυμίζεται ότι οι κανονισμοί ορίζουν ότι η δήλωση του συνδυασμού συντάσσεται ατελώς σε απλό φύλλο χάρτου, που υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τον αποτελούν, και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για κάθε έναν υποψήφιο:

- Για τους Έλληνες πολίτες:

α) Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου που είναι υποψήφιοι,

β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου, με την οποία θα δηλώνεται ότι: α) δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής, β) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14 του ν. 3852/ 2010150 και γ) αποδέχεται την υποψηφιότητά του.

γ) Αποδεικτικό είσπραξης ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ και ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το ποσό των 50 ευρώ.

- Οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας, καθώς και οι σύμβουλοι ή ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας δεν υποχρεούνται σε κατάθεση οποιουδήποτε ποσού.

- Σημειώνεται ότι με το άρθρο 33, παρ. 1 του ν. 4255/ 2014 έχει καταργηθεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, προκειμένου για τον υποψήφιο σύμβουλο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, ότι είναι κάτοικος της περιφέρειας της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, στην οποία είναι υποψήφιος.

- Στις ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον τούτο δεν προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις, ως εκ τούτου οι ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν υπάγονται στις γενικές προβλέψεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Πηγή: kalpes14.gr

ΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.





ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK