Συνάντηση του Αντώνη Καλογερόγαννη με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Δευτέρα 7/4/2014  και μετά από πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ.Π κου Σταματόγιαννη Γ. , πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κου Αντώνη Καλογερόγιαννη και στελεχών της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. 

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά εκτός της πόλης μας.


Ο κος Καλογερόγιαννης τόνισε , για άλλη μια φορά, ότι θα είναι  τραγικό για την πόλη να  συμβεί κάτι τέτοιο. Επισήμανε το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά οφείλει να παραχωρήσει με πράξεις και όχι με λόγια τα ιδιόκτητα ακίνητα που διαθέτει στο κέντρο της πόλης .


Συγκεκριμένα, πρότεινε την παραχώρηση του κτιρίου της Ραλλείου και το σημερινό Δημαρχείο ( με ταυτόχρονη μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στον Πύργο του Πειραιά).


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέσει ο Δήμος τις τεχνικές του υπηρεσίες για την εκπόνηση τεχνικής μελέτης ως προς τα προαναφερόμενα κτίρια ( στατική επάρκεια κλπ) ώστε να μπορέσει να υποστηριχτεί  πλήρως το όλο εγχείρημα. Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια που ξεκίνησε η νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο νέος πρόεδρος κος Γιώργος Σταματόγιαννης , για την αποτροπή της μεταφοράς των Δικαστηρίων.


Η  στέγαση των Δικαστηρίων σε κτίρια στο κέντρο της πόλης μας έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εμπορική ζωή και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Η δε κατασκευή σταθμού του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο καθιστά την περιοχή αυτή εξαιρετικά προσβάσιμη από όλους. 


Επόμενο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η πώληση του Ο.Λ.Π. μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική αυτή ο κος Καλογερόγιαννης , δεν παρέλειψε να τονίσει τις ευθύνες του απερχομένου Δημάρχου στην δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την πόλη μας.


«Τι έκανε μέχρι τώρα ο κος Μιχαλολιάκος από το να δηλώνει μόνο λόγια και στην πράξη τίποτα ; Τι έκανε για να μην φύγουν οι μετοχές από τον Ο.Λ.Π. και να μεταφερθούν στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. αν και είναι μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π ; Ποια ήταν η αντίδραση του ; Καμία . Απολύτως καμία. Απλά το συζήτησε με τον κουμπάρο του και έφαγαν ψαρομεζέδες σε ουζερί της πόλης μας. Αποτέλεσμα κανένα.»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης.


Ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» εδώ και πολλά χρόνια , έχει εναντιωθεί στην πώληση του λιμανιού κι έχει προτείνει την δημιουργία διαδημοτικής ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης του λιμένος ( ακόμα και με αλλαγή του νόμου του Καλλικράτη ) με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων όμορων δήμων όπως Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνος. «Σε όλη την Ευρώπη το 96% των λιμένων είναι υπό κρατικό έλεγχο ως προς το μετοχικό τους κεφάλαιο, γιατί στον Πειραιά να αποτελέσουμε εξαίρεση ;» αναρωτήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης.


Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ.Πειραιά κος Σταματόγιαννης Γιώργος, ο Γεν. Γραμματέας κος Πετρόπουλος Παναγιώτης,  ο ταμίας κος Βρέλλος Ιωάννης, οι σύμβουλοι κοι Βούτας Ιωάννης, Δήμοβιτς Αργύριος, Καρδαράς Ιωάννης, Μπιλίρης Νικόλαος.


Από πλευράς της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» συμμετείχαν ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Αντώνης Καλογερόγιαννης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλέργη Εφη, Κοντοθεοδώρου Βάσω και Πρώιος Μάρκος.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

ΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΕΔΩ 

ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK 

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ