Συμφωνία ΟΛΠ – COSCO: Αλλαγή σελίδας για το Πέραμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ιδιαίτερα παραγωγική και κερδοφόρα για την περιοχή του Περάματος ήταν η πρόσφατη συνάντηση του Δήμαρχου Περάματος, κ. Παντελή Ζουμπούλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ, κ. Γιώργο Ανωμερίτη, στα πλαίσια της οποίας συζητήθηκαν τα έργα ανάπλασης στο «Λιμανάκι» και τον «Άρμο».

Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και της Σ.Ε.Π. Α.Ε. είναι αυτή που ανοίγει και επίσημα τον δρόμο για το έργο της ανάπλασης των δυο περιοχών του Περάματος. Συγκεκριμένα η πρώτη φάση των έργων θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2013.

Επισημαίνεται πως το κόστος των έργων αναλαμβάνει ο ΟΛΠ και η Σ.Ε.Π. ενώ τα σχέδια είναι υπ΄ ευθύνη του ΤΕΙ Πειραιά και έχουν ήδη παρουσιαστεί τόσο στον Δήμαρχο Περάματος όσο και στον Υπουργό Ναυτιλίας πριν από περίπου ένα μήνα στην μεταξύ των συνάντηση.

Βάση των σχεδίων, για το «Λιμανάκι» προβλέπεται η κατασκευή μαρίνας συνοδευομένη από χώρους αναψυχής, εμπορικά καταστήματα  και γενικά αρκετά στοιχεία που θα φέρουν την περιοχή σε  αναπτυξιακή τροχιά και θα μεταβάλλουν οριστικά την όψη της .

«Αποτελεί μέγιστη ικανοποίηση για εμάς η θετική έκβαση του στόχου που είχαμε θέσει, κυρίως γιατί είμαστε συνεπείς προς τους δημότες. Όπως είχαμε δεσμευθεί, αποφεύγοντας μάλιστα τις κοροϊδίες περί παραχωρήσεων, προχωράμε τα σχέδια μας για την ανάπλαση και αναμόρφωση των περιοχών αυτών προς όφελος των κατοίκων της πόλης. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και κούφιες δηλώσεις, με επιμονή, υπομονή και διάθεση συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς με στόχο την κοινή ωφέλεια προχωράμε αυτά τα έργα που σύντομα θα συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας του Περάματος», υπογράμμισε ο Δήμαρχος,κ. Παντελής Ζουμπούλης.