ΠΕΡΑΜΑ: Ρημάζει εδώ και 5 χρόνια το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εγκαταλελειμμένο έχει μείνει να… ρημάζει εδώ και περισσότερα από 5 χρόνια το ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο Περάματος ελλείψει χρημάτων για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης.

Ωστόσο, όπως λένε οι γνωρίζοντες, για να μπορέσει το κολυμβητήριο να ξαναγίνει λειτουργικό είναι αναγκαίο να γίνουν εργασίες, ώστε να μετατραπεί σε κλειστό, διότι στην θέση, που βρίσκεται δύσκολα θα επαναλειτουργήσει ως ανοιχτό.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Νέοι Άνθρωποι Νέα Πορεία» Θόδωρος Τερζής σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια και πολλά εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση αυτού του έργου στο δήμο Περάματος. Πόσο καιρό το χάρηκαν οι δημότες του; Η απάντηση είναι για λίγους μήνες. Το κολυμβητήριο, Ολυμπιακών διαστάσεων, βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό σημείο και θα μπορούσε να αξιοποιείται από το δήμο με πολλούς τρόπους, παρόλα αυτά είναι κλειστό για πολλά χρόνια και η ερώτηση είναι, ως πότε; ;

Ως πότε θα πληρώνουν οι δημότες για έργα που τελικά δεν τα χρησιμοποιούν;
Ευχόμαστε κάποια στιγμή να ανοίξει τις πόρτες και να το χαρούν οι δημότες Περάματος»

Ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα και φωτογραφίες με ψάρια, τα οποία όπως γράφει τα… ψάρεψαν στο κολυμβητήριο.

«Ψάρεμα από το κολυμβητήριο του δήμου Περάματος ... Πληρώνουν οι πολίτες τα ενυδρεία», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το θέμα με την ύπαρξη ψαριών στο κολυμβητήριο αποκάλυψε, στις 28/9, ο δημοσιογράφος Τάκης Μαυρέας στην εκπομπή «Εν Ψυχρώ» Porto News Live Web TV, όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ότι:

«Το κολυμβητήριο Περάματος «Γιώργος Κασιμάτης» (του μεγάλου αυτού ανθρώπου που τίμησε τον αθλητισμό) που τον κατάντησαν βούρκο και επιπλέον έριξαν… και ψάρια!! Η απόλυτη γελοιότητα»

Η κατασκευή του κολυμβητηρίου ξεκίνησε το 1989 με πρωτοβουλία του πρωτεργάτη του μαζικού αθλητισμού Γιώργου Κασιμάτη, του οποίου έλαβε και το όνομα.

Ωστόσο, η αποπεράτωσή του καθυστέρησε πολλά χρόνια και παρότι όταν ολοκληρώθηκε ήταν ένα πραγματικό «διαμάντι» λειτούργησε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και έκλεισε μέχρι να εγκαταλειφθεί κυρίως για δύο λόγους:

1. Η θέση, που είχε κατασκευαστεί δεν ευνοούσε την λειτουργία ανοιχτού κολυμβητηρίου, κατά τους χειμερινούς μήνες. Έτσι, η λειτουργία του εκ των πραγμάτων περιοριζόταν στο καλοκαιρινό τρίμηνο.

2. Ο Δήμος δεν είχε τα αναγκαία χρήματα για την συντήρησή του.

Γι’ αυτό, κάποια στιγμή προτάθηκε από τον Δήμο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να μετατραπεί το κολυμβητήριο σε κλειστό, προκειμένου να λειτουργεί όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, μιας και το κόστος λειτουργίας του την χειμερινή περίοδο είναι υπέρογκο, ιδιαίτερα όσον αφορά την θέρμανση της πισίνας και των υπόλοιπων χώρων.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Περάματος παράλληλα με την μετατροπή σε κλειστό ζήτησε να υπάρξει οικονομική συνδρομή, με το ποσό των 100.00 έως 130.000 € περίπου ανά έτος για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους του κλειστού κολυμβητηρίου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί κάθε μήνα περίπου 900 άτομα.

Να σημειωθεί ότι ο νέος δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης έχει επαναφέρει το θέμα του κολυμβητηρίου καλώντας να συνδράμουν σε λύση βουλευτές της περιοχής και την Περιφέρεια Αττικής.

Τι περιείχε το Γυμναστήριο

Σε blog που είχε δημιουργηθεί για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος γινόταν μια αναλυτική περιγραφή του κολυμβητηρίου, η οποία αποτυπώνει ανάγλυφα «τα πεταμένα χρήματα» για ένα έργο, που ουσιαστικά δεν χάρηκαν ποτέ οι κάτοικοι του Περάματος.

Ας την διαβάσουμε:

«Το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος είναι Ολυμπιακών Προδιαγραφών και διαθέτει:
Αγωνιστική θερμαινόμενη πισίνα 8 διαδρομών, διαστάσεων 50μ. μήκος, 21μ. πλάτος και 2,40μ. βάθος. Πισίνα εκμάθησης (παιδική) θερμαινόμενη, διαστάσεων 12,50μ Χ 10,50μ. με βάθος από 0,40μ. έως 1,0μ. Αγωνιστικούς βατήρες εκκίνησης με 75εκ. πλατφόρμα αντιολισθητικές και αντικυματικές διαδρομές (κουλουάρ).

Το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών θα ανανεώνεται, θα απολυμαίνεται και θα φιλτράρεται σε καθημερινή βάση αυτόματα με τα τελειότερα συστήματα καθαρισμού, για την καλύτερη υγιεινή των κολυμβητών.

Η θερμοκρασία του νερού θα κυμαίνεται από 27οC (min) έως 30ο C (max), ανάλογα με την εποχή και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς λειτουργίας. Η κερκίδα του κολυμβητηρίου είναι χωρητικότητας 1200 θέσεων .
Το κτίριο έχει χώρους: υποδοχής, αναμονής, γραφεία διοίκησης και γυμναστήριο.

Τα αποδυτήρια είναι σε ξεχωριστούς χώρους για τα μικρά παιδιά (αγόρια-κορίτσια) για τους ενήλικους (άνδρες-γυναίκες) για τους προπονητές και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Υπάρχουν ακόμη ιατρείο. Θα λειτουργεί κυλικείο με θέα το χώρο της πισίνας.
Στο προαύλιο του κολυμβητηρίου υπάρχει χώρος πρασίνου και πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Θα τηρηθούν αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας, ασφάλειας και συμπεριφοράς, καθώς επίσης και εισιτήριο εισόδου (κατηγοριοποιημένο) για όλους ανεξαιρέτως. Το προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει το κολυμβητήριο θα έχει εμπειρία και γνώση, και θα προσπαθήσει για την άριστη εφαρμογή όλων των παραμέτρων που θα αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στους επισκέπτες του.

Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος έχουν επισκεφθεί ειδικοί από το χώρο της κολύμβησης και του αθλητισμού και έχουν εκφράσει την άποψη ότι είναι από τα αρτιότερα κολυμβητήρια της Ελλάδας και από τα καλύτερα της Ευρώπης.