Στον ανακριτή Πειραιά δύο για την επίθεση στο Πέραμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον Ε' ανακριτή Πειραιά παρουσιάστηκαν σήμερα τα δύο από τα τέσσερα άτομα που έχουν αναγνωρισθεί από τα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, ως τέσσερις εκ των δραστών της επίθεσης με λοστούς και καδρόνια, στο Πέραμα, στις 12 Σεπτεμβρίου.


Και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, παρουσία των δικηγόρων τους, στις 15 Οκτωβρίου.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο οποίος παραδόθηκε χθες.

Το τέταρτο άτομο δεν είχε εμφανισθεί έως τις 10 το πρωί στις δικαστικές αρχές Πειραιά. Στην περίπτωση που δεν παρουσιασθεί αυτοβούλως, αναμένεται να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης, καθώς έχει επιδοθεί κλήση σε απολογία.

Σύμφωνα με τις συμπληρωματικές καταθέσεις των εννέα θυμάτων, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στην επίθεση εναντίον τους, που έγινε στη διάρκεια αφισοκόλλησης, συμμετείχαν περίπου 50 άτομα που φορούσαν διακριτικά της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν λοστούς και καδρόνια.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίθεση τότε, είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες και για τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.