«Σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ. στο Πέραμα – Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη χθεσινή βίαιη επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ


Στην ταυτοποίηση έξι ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα από οπαδούς της Χρυσής Αυγής έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Ανελέητο ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τους. Χθες το απόγευμα μάλιστα κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Όσον αφορά τους 24 προσαχθέντες, οι 23 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο ένας κρατείτο στην Ασφάλεια για κατοχή ναρκωτικών.

Guardian: Η Χρυσή Αυγή οδηγεί την Ελλάδα στον εμφύλιο

Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει την επίθεση ως την πιο βίαιη από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Όπως σημειώνει «με το Κομμουνιστικό Κόμμα να ετοιμάζεται για το φεστιβάλ νεολαίας στις επόμενες ημέρες , η επίθεση τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έρχεται εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι η ακροδεξιά προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Άλλωστε, προβεβλημένα μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε εμφύλιο πόλεμο».

Η εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις αναλυτών που υποστηρίζουν πως «η επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση τους και την ικανότητα τους να εξαπλώνουν την επιρροή τους και στοχεύουν στις γειτονιές της μεσαίας τάξης των Αθηνών».

Στο τέλος του άρθρου ο Guardian αναφέρει πως «σχολιαστές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν η συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, καθώς οι απόψεις τους σε θέματα δημόσιας τάξης, είναι ενοχλητικά ίδιες».

Η ελληνική Αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την αστυνομική επιχείρηση στο Πέραμα.