Ένα “διαμάντι πέντε καρατίων” στο Πολεμικό Ναυτικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία πολυτελέστατη θαλαμηγό δώρισε το ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδου» στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό!

Το εντυπωσιακό αυτό απόκτημα για το ΓΕΝ, θα χρησιμοποιηθεί όχι για κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου, αλλά για την εκπαίδευση των δοκίμων. Xθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και η τελετή ονοματοδοσίας της συγκεκριμένης θαλαμηγού η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Αμφιάλης, στην περιοχή ευθύνης Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών.

Το όνομα με το οποίο εντάσσεται στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού είναι «Κύκνος 1» και δικαιολογείται από την ομορφιά που διαθέτει.

thal

Το χαρακτηρίζει η σύγχρονη γραμμή σχεδιασμού, οι πολύ γρήγορες μηχανές με τις οποίες κινείται και η πολυτέλεια. Έχει τρία καταστρώματα και προσφέρει ευχάριστη διαμονή σε όσους φιλοξενηθούν σε αυτό.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου, ανάδοχος ήταν η Αικατερίνη Ντουλάκη – Λασκαρίδου, ενώ στον αγιασμό που προηγήθηκε χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νικαίας, Αλέξιος.

dendias thal

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας υπογράμμισε:

«Καταρχήν θα πρέπει να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και τη χαρά μας για την ευγενική κίνηση που έκανε ο κύριος Παναγιώτης Λασκαρίδης προς το Πολεμικό μας Ναυτικό, η οποία μόλις έγινε δεκτή. Από σήμερα λοιπόν, ένα διαφορετικό σκάφος από τα συνήθη εντάσσεται στην δύναμη του Στόλου, για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής Δοκίμων. Ελπίζουμε ότι ο «Κύκνος 1» θα γίνει ένα πλεούμενο σχολείο, όπου οι νέοι και οι νέες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού θα διδάσκονται τη ναυτική Τέχνη».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Δένδιας, ο κύριος Λασκαρίδης, όσο η οικογένειά του και το ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδου» έχουν προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. «Θα ήθελα να θυμίσω τη δική μου προσωπική εμπειρία, από τον αδελφό του, όταν υπηρετούσα σε προηγούμενο υπουργείο, που με μια πολύ μεγάλη δαπάνη, επέτρεψε να ανακαινιστεί συνολικά το κέντρο της πρωτεύουσας, η πλατεία Συντάγματος, ώστε να μπορεί η χώρα να βρίσκεται στο επίπεδο μιας πολιτισμένης δυτικής χώρας. Κάτι που πριν η πλατεία Συντάγματος δεν παρουσίαζε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν και άλλοι μιμητές και να φερθούν στην πατρίδα τους, όπως η οικογένεια Λασκαρίδη.

«Θα ήθελα, κυρίες και κύριοι, να πω ότι σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ενέργειες όπως αυτές των κυρίων Λασκαρίδη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αποτελούν επίσης συνέχιση μιας μακράς παράδοσης ευεργεσιών από επιφανείς Έλληνες πολίτες προς τη Πατρίδα. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να βρουν μιμητές αλλά κυρίως αποτελούν δημιουργία παραδείγματος προς όσους δεν αντιλαμβάνονται, ότι η χώρα, η πατρίδα, η κοινωνία βρίσκονται υπεράνω οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων και εγωισμών».

laskaridi

Ωστόσο διευκρίνισε και υπογράμμισε ότι «παρά την δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά, ώστε το εθνικό αμυντικό σύστημα να αποτελεί αδιαμφισβήτητο μηχανισμό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής».

Δεν έκρυψε την ανησυχία του μήπως βρεθεί η Ελλάδα σε περιπέτειες στο άμεσο μέλλον «Το τόξο αστάθειας από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μέση Ανατολή δεν επιτρέπει, κυρίες και κύριοι, πειραματισμούς στην Ελλάδα του σήμερα».

Τέλος ευχαρίστησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς « η επιστολή που έλαβα από τους 600 εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προσωπικά με συγκίνησε, αλλά θέλω να τους πω ότι καθόσον με αφορά και καθόσον αφορά τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εμείς κάναμε απλώς το καθήκον και την υποχρέωση μας. και συνιστά υποχρέωση της ελληνικής Δημοκρατίας να τους επιτρέψει να κάνουν γιορτές με αξιοπρέπεια, αποδίδοντας τα δεδουλευμένα».

Στην τελετή εκτός από τον υπουργό παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Πηγή: Newpost.gr