ΝΙΚΑΙΑ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα εκβιαστών – Δείτε τι βρήκαν οι αρχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγ. Ι. Ρέντη, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  εγκληματική ομάδα με μέλη υπηκόους Πακιστάν που εκβίαζαν ομοεθνείς τους και διακινούσαν λαθραία προϊόντα καπνού

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις 31-5-2016,  πέντε μέλη της σπείρας, όλοι υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20 έως 36 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον έξι συνεργοί τους, επίσης υπήκοοι Πακιστάν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της κλοπής και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το έτος 2014, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε εκβιάσεις και κλοπές σε βάρος ομοεθνών τους, καθώς και διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού. Η σπείρα χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο διαμέρισμα στη Νίκαια.

 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν  εξιχνιασθεί μία υπόθεση εκβίασης σε βάρος υπηκόου Πακιστάν, υπεύθυνου παντοπωλείου στη Νίκαια και μία υπόθεση κλοπής από οικία υπηκόου Πακιστάν, επίσης στη Νίκαια, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είδη ένδυσης, ποδήλατα και άλλα αντικείμενα.