ΝΙΚΑΙΑ: 4 περίοδοι εκπτώσεων και απόφαση για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας σχετικά με τις περιόδους των εκπτώσεων καθώς και για το άνοιγμα τον καταστημάτων τις Κυριακές

Διαβάστε την ανακοίνωση:


Συνάδελφοι. Βάση νόμου 4177/2013, άλλαξε το πλαίσιο λειτουργίας, όσον αφορά τις εκπτώσεις, καθώς και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Αναλυτικα:

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ :

Οι δύο (2) εκπτωτικές περίοδοι γίνονται τέσσερις (4) :

1. Χειμερινές εκπτώσεις: Από την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

2. Θερινές εκπτώσεις : Από την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και μέχρι τέλος Αυγούστου.

3. Πρώτο 10ήμερο του Μαϊου (1-10/5)

4. Πρώτο10ήμεροτουΝοεμβρίου(1-10/11)

Απαγορεύεται εκ του νόμου 30 ημέρες πριν των εκπτωτικών περιόδων οι ανακοινώσεις από όλες τις επιχειρήσεις. Όσον αφορά τις προσφορές (10ήμερα), αυτό που αλλάζει είναι η γνωστοποίηση τους στο Παρατηρητήριο Τιμών, αντί της περιφέρειας που ίσχυε, καθώς και στον Τοπικό Εμπορικό Σύλλογο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΩΝ:

1. Η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλ. από τις 4 Κυριακές όσες και οι εκπτωτικές περίοδοι.

2. Οι δύο (2) Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα.

3. Η Κυριακή των Βαϊων.

Σύνολο 7 Κυριακές, από 1 που ήταν μέχρι σήμερα. Ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τις 6 επιπλέον Κυριακές, βάση πλαισίου νόμου 4177/2013 είναι : 11:00 – 20:00.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ, παραμένει στην πάγια θέση του για «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ».

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για τις 6 επιπλέον Κυριακές, βάση νόμου 4177/2013, είναι προαιρετική. Οριστική απόφαση για την λειτουργία των Καταστημάτων της Νίκαιας θα παρθεί από την Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18/11/2013, και ώρα 16:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, στην οποία θα είναι βασικό θέμα.

Αγαπητοί συνάδελφοι. Η κυβέρνηση του μνημονίου με τους συνεργάτες της (Εμπορικά κέντρα, Σ.Ε.Β., Εφοπλιστές), στην προσπάθεια τους να μας εξοντώσουν και βιολογικά, με τον εκφοβισμό των 52 Κυριακών, πέρασαν τις 7 Κυριακές.

Οι 7 Κυριακές είναι το πείραμα για να δούν αν θα δουλέψουν οι συνεργάτες τους (Εμπορικά κέντρα – Πολυκαταστήματα ), προσφέροντας προφανώς κάποια δρώμενα και κερνώντας δωρεάν καφέ, και κεράσματα κατωτέρας ποιότητας. Δεν μπορεί να μας πείσει ο Κος Χατζηδάκης ότι 1.500.000 άνεργοι, και οι μισθοί των 520€, θα στηρίξουν τα καταστήματα μας και την διευρυμένη Κυριακάτικη λειτουργία τους. Όσο η κυβέρνηση των μνημονίων προχωρά σε λήψη νέων μέτρων και σε αύξηση της άμεσης φορολογίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την πλειοψηφία των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το λαό γενικότερα στο περιθώριο.

Αγαπητοί συνάδελφοι. Όλοι μαζί ενωμένοι με τον λαό που συμπάσχει μαζί μας με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτών των πολιτικών που μας οδηγούν στον αφανισμό, καθώς και αυτών που τις εφαρμόζουν. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Ο φόβος και ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν. Συνάδελφοι. Τα καράβια με τους τουρίστες που θα γεμίσουν τις αγορές της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Ρέντη, του Κερατσινίου, και λοιπών παραθαλάσσιων Δήμων, θα τα στείλουμε στον Κο Χατζηδάκη τις Κυριακές που θα είμαστε κλειστά, να τα εξυπηρετήσει ο ίδιος, και του χαρίζουμε και τα κέρδη μας. Ας μη μας σώσει άλλο, ας αφήσει άλλους να μας σώσουν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Δ.Σ. Ε.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας προχώρησε επίσης και σε ανακοίνωση που αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:


Αγαπητοί /ες κύριοι/ες,

Σε συνέχεια της επιστολής της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α, με αρ. πρωτ. 1250/01-10-2013, σας ενημερώνουμε για την απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας δεν αλλάζει και παραμένει στην αρχική του θέση, η οποία όπως ήδη γνωρίζετε είναι το «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ», στην λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Νίκαιας.

Συμπερασματικά με όλα τα παραπάνω, ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας προτείνει για την ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Νίκαιας, ως κάτωθι :

 

 ΗΜΕΡΑ                           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ               ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ

 03 – 11 – 2013

 Κ Λ Ε Ι Σ Τ Α

 

Οριστική απόφαση για τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Νίκαιας, για τις υπόλοιπες Κυριακές, θα παρθεί από την Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, στις 18/11/2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00, ως βασικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, και κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης θα σας ενημερώσουμε εγγράφως.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, όπως προείπε, δεν συμφωνεί με την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, γιατί καταπατά ήθη και έθιμα της χώρας μας, και θα συμβάλει στην διάλυση πολλών οικογενειών, αφού η μία και μόνο ημέρα της εβδομάδας που υπήρχε για να την ένωση της οικογένειας και πάντα βάση των αρχών του  Χριστιανισμού, που λέει ότι :  « Έξη μέρες της εβδομάδας εργαζόμαστε και την εβδόμη την αφιερώνουμε στον Θεό», καταργούνται σιγά – σιγά.

Επίσης εντοπίζουμε το θέμα ότι δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας που επικρατεί καθώς και της συνεχιζόμενης ύφεσης, από περικοπές μισθών και συντάξεων είναι σίγουρο ότι το επιπλέον άνοιγμα των 6 Κυριακών δεν προσδοκεί στην αγοραστική δύναμη, αφού υπάρχουν ημέρες και ώρες που φτάνουν και ο καταναλωτής μπορεί να αξιοποιήσει.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ακόμα είναι τα λειτουργικά έξοδα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, που θα επιβαρύνουν τον οικονομικό προϋπολογισμό της κάθε μικρής και μεσαίας επιχείρησης, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας θα προσπαθήσει σταδιακά να καταργήσει ακόμα και τις 6 Κυριακές που προστέθηκαν, πριν ανοίξει ορθάνοιχτα αυτή πόρτα, και να παραμείνουμε στην μία (1) και μόνο Κυριακή των Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ: Η διαφήμιση του Εμπορικού Συλλόγου Νικαίας το 1958(Βίντεο+Φωτο)