ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σταμάτησαν τα έργα του μετρό – Αδιαφορεί ο Δήμαρχος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παντελώς αδιάφορη είναι η στάση που τηρεί η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη, σε ό,τι αφορά τις εργασίες της επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά, η οποία περιλαμβάνει κατασκευή Σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας.

Παρά τη διακοπή των εργασιών επί πολλών εβδομάδων λόγω των μεγάλων ποσών που όφειλε στην Κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή το κράτος εξαιτίας της «εθνικής διαπραγμάτευσης» που οδήγησε ως γνωστόν στην «περήφανη» συμφωνία του 3ου και πιο επαχθέστερου μέχρι σήμερα Μνημονίου, τη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη ουδόλως απ΄ότι φαίνεται ένοιαξε.

Τι και αν το χρονοδιάγραμμα τώρα έχει ορίζοντα στην καλύτερη των περιπτώσεων το …2019 , τι και αν μέχρι τότε το πιο κεντρικό σημείο της πόλης θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Όχι μόνο δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση που να καταγγέλλει την τεράστια αυτή καθυστέρηση ή να ενημερώνει τους δημότες, όχι μόνο δεν το έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε καν ακροθιγώς δεν το έθιξε δημόσια. Θεωρώντας προφανώς ότι είναι «άνευ σημασίας και αξίας»

Την ίδια αδιαφορία επιδεικνύει και τώρα που οι εργαζόμενοι στο έργο, αποφάσισαν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες με καθημερινό πρόγραμμα παραστάσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του έργου μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή χρηματοδότηση και λειτουργία του έργου.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον Ιούλιο 2015 με αφορμή τη μη απόδοση του ΦΠΑ. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε καθεστώς αναγκαστικών και άνευ αποδοχών αδειών μέχρι και τον Οκτώβρη.

Η ολική επανεκκίνηση του έργου συνεχίζει να είναι προβληματική καθώς υπάρχει καθυστέρηση τόσο στην προμήθεια των υλικών όσο και στην καταβολή των μισθών χωρίς ουσιαστική δέσμευση προς τους εργαζόμενους

Γιώργος Δημόπουλος


Αντίθετα με την αδιάφορη στάση της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη παρέμβαση στο θέμα επανειλημμένα έχει κάνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος γι όλους», Γιώργος Δημόπουλος. Και για τις νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εργοτάξια εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία τονίζει συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, στηρίζοντας εμπράκτως και το έργο της διάνοιξης της γραμμής 3 μέχρι τον Πειραιά.

Ταυτόχρονα καλεί την διοίκηση του δήμου Κορυδαλλού (για άλλη μια φορά) να πάρει πρωτοβουλίες για την δημιουργία κοινού μετώπου με τους όμορους δήμους, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων.