Κοινωνικό Μαγειρείο από τον Δήμο Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα δομή που στηρίζει το πρόγραμμα σίτισης για συμπολίτες που πλήττονται από την φτώχεια, δημιούργησαν και λειτουργούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας» (ΕΣΠΑ). 

Το Κοινωνικό Μαγειρείο στελεχωμένο από 3 μάγειρες προετοιμάζει καθημερινά 40 μερίδες φαγητό, ενισχύοντας το πρόγραμμα σίτισης του Δήμου με το οποίο διανέμονται κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Κυριακή, 110 μερίδες φαγητό σε κατοίκους που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και βασικές βιοτικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη και ενίσχυση των κοινωνικών μας δομών που στηρίζουν πολύπλευρα τις οικογένειες του Κορυδαλλού που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας αλλά και τον κοινωνικό χαρακτήρα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως δημοτική αρχή δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής και γι αυτό εξαντλούμε κάθε δυνατότητα και αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα που συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.» 

Οι πρώτες ύλες του Μαγειρείου εξασφαλίζονται αποκλειστικά από χορηγίες, όπως από παραγωγούς λαϊκών αγορών και από την Τράπεζα Τροφίμων και το πρόγραμμα «Στηρί-ζω» που βασίζεται στις προσφορές δημοτών και επιχειρήσεων. 
Για τον σκοπό αυτό, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες απευθύνουν για μια ακόμα φορά κάλεσμα σε όλους τους δημότες για την συνέχιση της ενίσχυσης της Τράπεζας Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. 
Χώροι Συγκέντρωσης καθημερινά το κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, τηλ.: 210 4958947, καθώς και το Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», τις μέρες και τις ώρες των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη.